Slaný dort se sýrem

Slaný dort se sýrem

Nemysleli jste si, že zvládnete recept na suflé? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na jeho slanou verzi, který je popisován krok za krokem, a vychutnejte si ho v celé své kráse.

Co budeme potřebovat

  1. 50 g másla (plus navíc na vymazání)
  2. 25 g strouhanky
  3. 50 g hladké mouky
  4. Lžička hořčice
  5. 300 ml mléka
  6. 4 bílky
  7. 4 žloutky
  8. 100 g strouhaného extra silného čedaru (dobře se hodí i niva, kozí sýr a uzené sýry)

Postup

  1. Troubu zahřejeme na 200 stupňů a na prostřední příčku položíme plech na pečení
  2. Misky na suflé bohatě vymažeme máslem, a poté přisypeme strouhanku a miskami otáčíme, aby bylo máslo rovnoměrně obalené strouhankou
  3. Přebytečnou strouhanku vyklopíme a dáme jí pryč
  4. Na přípravu husté bílé omáčky si na pánvi rozpustíme na střední teplotu máslo
  5. Poté vmícháme mouku a hořčici
  6. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu
  7. Hrnec sundáme z plotny a postupně vmícháme mléko
  8. Před přidáním další porce mléka ho důkladně promícháme
  9. Vrátíme ho zpět na plotnu a neustále ho asi 10 minut mícháme, dokud nezhoustne
  10. Přelijeme jí do misky a necháme zcela vychladnout
  11. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků
  12. Bílky dáme do čisté mísy a žloutky vmícháme do těsta
  13. Do těsta vmícháme i čedar a dobře okořeníme
  14. Čistým šlehačem ušleháme bílky, dokud se nevytvoří tuhé sněhové špičky
  15. Poté za pomocí lžíce, bílky vmícháme do sýrového těsta  
  16. Lžící nalijeme těsto směs do misek
  17. Misky položíme na plech a pečeme 25–30 minut, dokud není vršek těsta zlatavý, nakynutý a mírně se hýbe
  18. Ihned podáváme
Křehký slaný dortík z parmazánu a dalšího sýru jako je čedar.
Zdroj: thekitchykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.