Slaný koláč s čekankou a gorgonzolou

Slaný koláč s čekankou a gorgonzolou

Tento koláč je skvělým vegetariánským pokrmem. Sladkost medu zde dobře funguje s hořkostí čekanky. Navíc je hotový za pouhou hodinu a je nízkokalorický.

Ingredience

  • olivový olej
  • 6 hlav čekanky, podélně rozpůlených
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • kůra a šťáva z ½ citronu
  • 320 g listového těsta
  • 200 g gorgonzoly        
  • 3 lžíce medu
  • lístky tymiánu z několika  větviček
  • zelený salát k podávání

Postup

  1. Troubu zahřejte na 200 ° C.
  2. Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci oleje a poloviny čekanky osmahněte z každé strany dozlatova.
  3. Musíte odstranit co nejvíce vlhkosti, takže je vařte, dokud nevyteče tekutina.
  4. Posypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a vařte, dokud se veškerá tekutina z pánve neodpaří.
  5. Rozbalte listové těsto a kolem okraje lehce naznačte ½cm okraj.
  6. Pomocí lžičky nandejte na těsto sýr, nezasahujte přes naznačené okraje.
  7. Nechte si asi ¼ sýru na později.
  8. Na sýr nandejte čekanku a doplňte zbývajícím sýrem.
  9. Pečte 20 minut, dokud koláč nebude hotový a krásně zlatavý.
  10. Mezitím jemně zahřejte med s tymiánem a citronovou kůrou, dokud se nerozteče.
  11. Naneste na koláč a podávejte se zeleným salátem.
Slaný koláč se zeleninou a sýrem.
www.olivemagazine.com

Pokud preferujete slané před sladkým, nezapomeňte se podívat na naše recepty na slaný koláč plněný sýrem 6x jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.