Slaný koláč se salámem a mozzarellou

Slaný koláč se salámem a mozzarellou

Mozzarellu má většina z nás spjatou s domácí pizzou, ale i s jinými italskými pokrmy. Tentokrát nám zachutnala v této luxusní buchtě, kde hraje hlavní salám. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek velmi chutný.

Ingredience:

  • 150 g šunkového salámu nebo šunky
  • 1 balení uvařených těstovin (to co máme zrovna doma)
  • 2 vejce
  • 100 mozzarelly
  • 3 polévkové lžíce strouhaného sýru Grana
  • 2 – 3 lžíce mléka
  • Sůl podle chuti
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  • Formu na koláč vyložíme pečícím papírem a nasypeme do ní uvařené těstoviny.
  • Ty pokapeme olivovým olejem a zatím odložíme stranou.
  • Vejce rozklepneme do misky, přidáme mléko, strouhaný sýr Grana a sůl.
  • Promícháme a nalijeme na těstoviny.
  • Přidáme najemno nakrájený šunkový salám/šunku a poklademe plátky mozzarelly.
  • Dáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 – 25 minut.
  • Po upečení můžeme ihned podávat.
Pečený salámový dort se sýrem.
Zdroj: https://www.rossatosas.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.