Slaný koláč ze sójových kostek

Slaný koláč ze sójových kostek

Luxusní slaný koláč ze šťouchaných brambor plněný lahodným a zdravým tempehem vás zcela odzbrojí. Skvělá kombinace koření dělá tento pokrm opravdovým chuťovým zážitkem!

Co budeme potřebovat

Na bramborovou kaši

  1. 6 brambor (očištěných a nakrájených na čtvrtky)
  2. 3 stroužky česneku (nastrouhané)
  3. 125 ml plnotučného mléka
  4. 125 ml čistého řeckého jogurtu
  5. Sůl
  6. Pepř

Na náplň z tempehu

  1. 2 lžíce kokosového oleje
  2. Cibule (nakrájená na kostičky)
  3. 2 mrkve (nakrájené na kostičky)
  4. Zelený celer (nakrájený na kostičky)
  5. 2 klobouky žampionů portobello (nakrájené na drobné kousky)
  6. 250 g mraženého hrášku
  7. 230 g tempehu (rozdrobený)
  8. 250 ml zeleninového vývaru
  9. 60 g rajčatového protlaku
  10. 3 snítky čerstvého tymiánu
  11. Snítka čerstvého rozmarýnu
  12. Snítka čerstvé šalvěje
  13. Sůl
  14. Pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
  2. Do velkého hrnce s vroucí vodou přidáme brambory a vaříme je 20 minut, dokud je nebudeme moci snadno propíchnout vidličkou
  3. Teplotu vypneme, brambory scedíme a vrátíme je do hrnce
  4. Pomačkáme je šťouchadlem na brambory, dokud brambory nedosáhnou požadované konzistence.
  5. Vmícháme česnek, mléko, řecký jogurt a podle chuti osolíme a opepříme
  6. V případě potřeby znovu rozmačkáme šťouchadlem na brambory, aby se ingredience plně promíchaly
  7. Zatímco se brambory vaří, připravíme si tempehovou náplň
  8. Kokosový olej si rozehřejeme pánvi vhodné do trouby
  9. Vmícháme cibuli a vaříme 4 minuty, dokud nezesklovatí
  10. Přidáme mrkev a celer a vaříme dalších 5 minut, dokud mrkev nezačne měknout
  11. Vmícháme houby a vaříme za častého míchání po dobu 3 minut, dokud houby nezhnědnou
  12. Vmícháme mražený hrášek, tempeh, zeleninový vývar a rajčatový protlak
  13. Na směs z tempehu položíme snítky tymiánu, rozmarýnu a šalvěje
  14. Pánev přikryjeme, zvýšíme teplotu na vysokou, směs přivedeme k varu a poté teplotu snížíme na nízkou a za občasného míchání vaříme 10 minut, dokud se většina vývaru nevstřebá a nevyvaří
  15. Odstraníme snítky tymiánu, rozmarýnu a šalvěje
  16. Směs tempehu ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
  17. Na tempehovou směs lžící rozložíme bramborovou kaši
  18. Přendáme vše do trouby a odkryté pečeme 30 minut, dokud brambory nezezlátnou
  19. V případě potřeby na posledních 5 minut opékejte na nízkou teplotu (pro větší zlatavost)
  20. Podáváme s čerstvým tymiánem a mletým černým pepřem
Slaný koláč plněný šťouchanými bramborami s tempehem a zeleninou.
Zdroj: vegantraveleats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.