Slaný koláček ala quiche

Slaný koláček ala quiche
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Slaná snídaně plná proteinů. 

INGREDIENCE:

  • 226 g žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • 280 g mraženého špenátu
  • 4 velká vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 56 g sýru feta
  • ¼ hrnku parmazánu
  • ½ hrnku strouhané mozzarelly
  • sůl 
  • pepř

POSTUP:

  • Jako první si nechte rozmrazit špenát a vymačkejte z něj přebytek šťávy.
  • Žampiony si očistěte, nakrájejte na tenké plátky a česnek si prolisujte. 
  • Na trošce oleje si orestujte žampiony s česnekem (asi 5 minut), posolte a opepřete.
  • Vymažte si formu na francouzský koláč, na dno dejte špenát, na něj pak orestované žampiony s rozdrobeným sýrem feta. 
  • Vajíčka si rozkvedlejte, osolte, opepřete, přidejte mléko a parmazán. 
  • Touto směsí přelijte žampiony a navrch dejte nastrouhanou mozzarellu. 
  • Pečte na 175°C asi 45 minut.
Francouzský quiche v keto variantě bez máslového korpusu.
foodfaithfitness.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.