Slaná snídaně plná proteinů.
INGREDIENCE:
- 226 g žampionů
- 1 stroužek česneku
- 280 g mraženého špenátu
- 4 velká vejce
- 1 hrnek mléka
- 56 g sýru feta
- ¼ hrnku parmazánu
- ½ hrnku strouhané mozzarelly
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Jako první si nechte rozmrazit špenát a vymačkejte z něj přebytek šťávy.
- Žampiony si očistěte, nakrájejte na tenké plátky a česnek si prolisujte.
- Na trošce oleje si orestujte žampiony s česnekem (asi 5 minut), posolte a opepřete.
- Vymažte si formu na francouzský koláč, na dno dejte špenát, na něj pak orestované žampiony s rozdrobeným sýrem feta.
- Vajíčka si rozkvedlejte, osolte, opepřete, přidejte mléko a parmazán.
- Touto směsí přelijte žampiony a navrch dejte nastrouhanou mozzarellu.
- Pečte na 175°C asi 45 minut.