Slaný rybí koláč

Slaný rybí koláč

Rybí koláč nemusí znamenat hned znamenat těžké jídlo, které vás zasytí, tak že ještě druhý den nemáte hlad. Tento recept s okounem v lehkém, křupavém těstě doplněný o nádivku z rajčat a jemné šlehačky, si vychutnáte plnými sousty a zbyde vám místo i na něco sladkého.

Co budeme potřebovat

  • 100 g másla
  • Cibule (nakrájená nadrobno)
  • Cibulka fenyklu (nakrájená nadrobno)
  • Stroužek česneku (jemně nasekaný)
  • Lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 300 g filetů z mořského okouna (zbavených kůže a nakrájených na velké kousky)
  • 250 g halibuta (zbaveného kůže a nakrájeného na velké kousky)
  • 200 g syrových krevet
  • Hrst petržele (nasekaná)
  • 2 lžíce nasekaného estragonu
  • Balení listového těsta

Postup

  • 25 g másla rozehřejeme ve velkém hrnci, tak aby začalo pěnit
  • Přidáme cibuli a fenykl a vaříme asi 10 minut, dokud nejsou měkké a nezesklovatí
  • Vmícháme česnek a vaříme ještě 1 minutu
  • Přidáme rajčatový protlak, vařte 1 minutu, a ihned poté přidáme bílé víno
  • Tuto směs vaříme několik dalších minut, dokud se nezredukuje na polovinu
  • Vsypeme nakrájená rajčata a dalších 15 minut pokračujeme ve vaření, dokud nezískáme bohatou a hustou omáčku
  • Omáčku odstraníme z plotny
  • Vmícháme smetanu, kousky ryb, krevety a bylinky a dochutíme kořením
  • Směs nalijeme do zapékací mísy
  • Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů
  • Rozpustíme si zbytek másla
  • Rozbalíme si listové těsto a rozválíme ho na velikost zapékací mísy
  • Těsto potřeme po celé jedné straně rozpuštěným máslem
  • Pečivo jemně nařežeme a položíme ho na vrch koláčové náplně, tak aby jo zcela zakrylo
  • V předehřáté troubě rybí koláč pečeme 25 minut na prostředním roštu, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé
Rybí koláč z rajčat a smetany s listovým těstem na povrchu.
Zdroj: austinfoodmagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.