Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
Těsto:
- 30 dkg hladké mouky
- sůl
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1/8 zakysané smetany
- 4 lžíce másla
Náplň:
- 1 sklenice sterilovaného zelí
- 4 plátky tvrdého sýra
- 15 dkg uzeného masa (klobásy)
- sekaná pažitka
- koření Vegeta
- mletý pepř
- sůl
- kmín
- máslo (nebo sádlo)
Postup receptu
- Z uvedených přísad vypracujeme na vále těsto, stlačíme do koule a pod teplým kastrolem ho necháme odpočinout
- Mezitím na lžíci másla krátce podusíme okapané a překrájené zelí
- Okořeníme Vegetou, pepřem, osolíme a přidáme sekanou pažitku a najemno nakrájené uzené maso
- Odpočinuté těsto vytáhneme nebo vyválíme do dvou plátů, potřeme máslem, posypeme strouhankou a poklademe plátky sýra
- Na ně rozetřeme náplň, svineme, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme solí a kmínem
- V předehřáté troubě upečeme dozlatova