Slaný závin se zeleninovou náplní  

Slaný závin se zeleninovou náplní  
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 8

Štrůdly či záviny nemusí být vždy pouze na sladko. Vyměňte jablka, mák, povidla či ořechy za zeleninu, houby, sýr či uzeninu. Uvidíte, že si skvěle pochutnáte!

Ingredience:

  • 250 g listového těsta nebo těsta na pizzu  
  • 150 g brokolicových růžiček
  • 200 g žampionů
  • 100 g mozzarelly
  • 1 červená kapie
  • 2 PL oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 PL mléka
  • 1 čajová lžička italských bylinek
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Brokolicové růžičky rozdělte na menší kousky, žampiony nakrájejte na plátky a papriku na kousky.
  2. Na pánvi s jednou polévkovou lžící oleje následně několik minut povařte brokolici a papriku doměkka.
  3. Přidejte italské koření, prolisované stroužky česneku a povařte další minutu.
  4. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a směs z pánve vyjměte.
  5. Do pánve přidejte zbývající olej a orestujte na něm žampiony.
  6. Poduste doměkka.
  7. Následně povařenou zeleninu i houby na prkénku lehce pokrájejte na menší kousky.
  8. Když tato směs vychladne, přidejte do ní nastrouhanou mozzarellu a vložte misku se směsí na chvilku do ledničky.
  9. V mezidobě si předehřejte troubu na 200°C.
  10. Listové těsto na plechu s pečicím papírem rozválejte do obdélníkového tvaru.
  11. Následně na polovinu těsta dejte předpřipravenou náplň z ledničky.
  12. Druhou polovinu těsta následně přeložte přes náplň, jako když děláte štrůdl.
  13. Okraje těsta dobře utěsněte, aby vznikl úhledný závin.
  14. Závin potřete rozšlehaným vejcem s mlékem.
  15. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 20-25 minut dozlatova.
Závin na slano se zeleninovou náplní
zdroj: everyday-delicious.com

Další oblíbenou pochoutkou, kterou nemusíte konzumovat pouze s marmeládou či tvarohem, jsou palačinky. Inspirujte se našimi palačinkami na slano!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.