Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 kg slávek
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 bobkový list
- 1 conserva italského koncentrátu
- 1 dl bílého vína
- 1 dl creme fraiche
- 1 chilli paprička
- 2 polévkové lžice olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Kupte nejlépe mušle vytříděné, očistěné kuchyńský upravené v chráněné atmosféře
- Po výjmuti je vyperte v studené vodě a vyřaďte poškozené
- Očistěte a na na drobno nakrájejte cibuli a stejně tak i česnek
- Do většího hrnce (pozor mušle zvětší svůj objem) dejte oleje a spěňte cibuli s čenekem, přidejte tomatový koncentrát nechte 3 minuty restovat, přidejte víno a ostatní ingredience s výjimkou creme fraiche
- Jakmile dosáhne varu nechte cca 5 minut vařit, přidejte creme fraiche, snižte oheň, přidejte mušle a zakrýjte poklici, vařte 5 minut za občasného jemného protřepání
- Podávejte s bagetou či ciabatou