Šlehačková buchta

Šlehačková buchta
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 10

Vláčná, delikátní, dokonale sladká a rychle připravená. Přesně taková je tato bábovka z hrnku se šlehačkou. Vychutnejte si tenhle nadýchaný moučník a potěšte i své blízké. Uvidíte, že vám nezůstane jediný kousek.

Ingredience:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku změklého neslaného másla
  • 3 hrnky cukru moučka
  • 6 středně velkých vajec
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 170°C.
  • Do mísy prosejeme mouku a zatím odložíme stranou.
  • V jiné misce našleháme máslo s cukrem.
  • Po jednom přidáme vejce a každé vždy ihned vmícháme do směsi.
  • Důležité je, aby byla všechna vejce důkladně zašlehána, jinak nebude bábovka dostatečně nadýchaná.
  • Přilijeme vanilkovou esenci a po lžících mouku.
  • Mícháme, aby byla směs hladká.
  • Nakonec přidáme smetanu ke šlehání a pečlivě promísíme, až vznikne zcela hladké těsto bez žmolků.
  • Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní hotové těsto.
  • Dáme do trouby a pečeme 1 hodinu 30 minut, záleží na typu trouby.
  • Dobré je, když bábovku po hodině a čtvrt zkontrolujeme špejlí ve střední části, zda je propečená nebo ještě potřebuje čas.
  • Vyjmeme z trouby a odstavíme na kuchyňskou linku, aby bábovka úplně vychladla.
  • Jakmile je bábovka studená, můžeme ji vyklopit a pocukrovat.
Jemný moučník se šlehačkou bez vážení.
Zdroj: https://www.ruchiskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.