Také se vám sbíhají sliny, jen si představíte ten nadýchaný, lehký, slaďoučký krém, který bývá součástí spousty moučníků?
Pak vyzkoušejte naše recepty na šlehačkové buchty v 5 různých variantách.
Připravte si třeba tradiční mexický šlehačkový dort, vláčnou jahodovou roládu nebo šlehačkovou bábovku, na kterou už nikdy nezapomenete.
Užijte si to!
Naše recepty
Tipy na nejlepší domácí šlehačku
- Použijte smetanu ke šlehání, která obsahuje asi 33 – 35% mléčného tuku.
- Nádobu, ve které budete šlehačku připravovat a smetanu nejprve vychlaďte, než začnete šlehat. Pokud nemáte dost času, můžete vše zchladit v mrazáku na 10 – 20 minut.
- Šlehačku nejlépe vyšleháte ve stolním mixéru s nástavcem na šlehání nebo elektrickým ručním mixérem.
- Šlehání by mělo trvat jen minutu nebo dvě, abyste získali správnou konzistenci. Jakmile se vám začnou tvořit tuhé vrcholky, přestaňte šlehat.
- Nejlepších výsledků dosáhnete, když najednou ušleháte 1–2 šálky (250 ml-500 ml) smetany.
- Šlehačka je nejlepší, když se podává ihned. Pokud ji potřebujete připravit předem, oslaďte ji moučkovým cukrem, který ji pomůže stabilizovat.
- Pokud si chcete šlehačku osladit, můžete přidat trochu cukru. Začněte 1 lžičkou cukru na 1 šálek (250 ml) smetany ke šlehání a přidejte další podle chuti. Pokud používáte krystalový cukr, přidejte ho do smetany, než začnete šlehat, aby se mohl rozpustit. Pokud používáte moučkový cukr, přidejte ho, až uvidíte, že se začínají tvořit měkké vrcholy.
- Věděli jste, že zbylou šlehačku lze zmrazit? Uložená ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 3 měsíce. Rozmrazte ji v lednici, až budete připraveni ji znovu použít.
A jak se vám naše recepty líbily? Napište nám do komentářů!