Šlehačkový dort

Šlehačkový dort

Tento čokoládový dort se šlehačkou je perfektní způsob, jak oslavit jakoukoli událost. Lehký harlekýn dort je dokonalou kombinací nadýchaného korpusu a krémové šlehačky.

Na korpus

  1. 6 vajec
  2. 2 lžíce horké vody
  3. 6 lžic moučkového cukru
  4. 2 lžičky prášku do pečiva
  5. 6 lžic polohrubé mouky

Na pařížskou šlehačku

  1. 350 ml vysokoprocentní smetany
  2. 40 g cukru
  3. 40 g kakaa
  4. 50 g kvalitní čokolády

Na bílou šlehačku

  1. 400 ml smetany ke šlehání
  2. 2 ztužovače do šlehačky
  3. Cukr krystal

Postup

  1. Den předem si připravíme pařížskou šlehačku
  2. Vysokoprocentní smetanu si svaříme s cukrem, kakaem a čokoládou
  3. Když se nám směs svaří, přelijeme jí do misky, překryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice
  4. Druhý den si předehřejeme troubu na 160 stupňů
  5. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem nebo si jí vymažeme máslem a vysypeme moukou
  6. Oddělíme si bílky od žloutků
  7. Žloutky si vyšleháme do nadýchané pěny společně s cukrem a teplou vodou
  8. Bílky si se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu
  9. Ke žloutkové směsi přidáme olej, kakao a vyšlehané bílky
  10. Nakonec přidáváme mouku a vše společně promícháme
  11. Těsto poté přelijeme do připravené dortové formy a vložíme do trouby
  12. Korpus pečeme přibližně 30 minut, ale průběžně ho kontrolujeme špejlí
  13. Poté korpus vyndáme z trouby a necháme ho chvíli ve formě chladnout
  14. Korpus vyndáme na mřížku a necháme ho zcela vystydnout
  15. Mezitím si doděláme a připravíme šlehačky
  16. Vychladnou pařížskou šlehačku, vyndáme z lednice a vyšleháme jí do nadýchaného krému
  17. To samé uděláme s klasickou smetanou na šlehání, do ní ale přidáme oba ztužovače
  18. Vychladlý korpus překrojíme na půl
  19. Spodní díl korpusu potřeme dostatečným množstvím pařížské šlehačky a přiklopíme ho druhou částí
  20. Pařížskou šlehačkou poté potřeme celý povrch dortu
  21. Vrchní část dortu ozdobíme připravenou bílou šlehačkou a můžeme podávat
Nadýchaný korpus se dvěma druhy šlehačky a kvalitní čokoládou.
Zdroj: stephaniessweets.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.