Slepice na paprice s jednou netradiční ingrediencí

Slepice na paprice s jednou netradiční ingrediencí

Tradiční recept je v tomto případě ozvláštněn použitím kapie, která dodá omáčce velmi jemnou nasládlou chuť.

Ingredience:

  • 1 slepice
  • 1 cibule
  • 1 kapie
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 2 PL sladké papriky
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 1 PL oleje
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Slepici dejte vařit do hrnce s vodou a kořením.
  2. Vařte doměkka.
  3. V mezidobě si připravte omáčku.
  4. V hrnci či hlubší pánvi s olejem zesklovaťte nakrájenou cibuli, přibližně 5 minut.
  5. Přidejte nakrájené kousky papriky, česnek, vývar, dobře promíchejte a vařte dalších 10 minut.
  6. Směs následně zaprašte sladkou paprikou a promíchejte.
  7. Na závěr přidejte zakysanou smetanu.
  8. Když je slepice uvařená, vyjměte ji z hrnce, odstraňte kůži a maso naporcujte.
  9. Maso následně můžete přidat do hrnce s omáčkou či ho omáčkou přelívat až při servírování.

Slepice na paprice chutná skvěle s těstovinami i houskovým knedlíkem.

Slepičí maso připravované na paprice s těstovinami
zdroj: mylifecookbook.com

Slepičí vývar je klasika, ale připravit dobrou polévku lze i z kuřecího masa. Jak uvařit nejlepší kuřecí vývar?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.