Tradiční recept je v tomto případě ozvláštněn použitím kapie, která dodá omáčce velmi jemnou nasládlou chuť.
Ingredience:
- 1 slepice
- 1 cibule
- 1 kapie
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek zakysané smetany
- 2 PL sladké papriky
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 1 PL oleje
- bobkový list
- nové koření
- sůl, pepř
Postup:
- Slepici dejte vařit do hrnce s vodou a kořením.
- Vařte doměkka.
- V mezidobě si připravte omáčku.
- V hrnci či hlubší pánvi s olejem zesklovaťte nakrájenou cibuli, přibližně 5 minut.
- Přidejte nakrájené kousky papriky, česnek, vývar, dobře promíchejte a vařte dalších 10 minut.
- Směs následně zaprašte sladkou paprikou a promíchejte.
- Na závěr přidejte zakysanou smetanu.
- Když je slepice uvařená, vyjměte ji z hrnce, odstraňte kůži a maso naporcujte.
- Maso následně můžete přidat do hrnce s omáčkou či ho omáčkou přelívat až při servírování.
Slepice na paprice chutná skvěle s těstovinami i houskovým knedlíkem.
Slepičí vývar je klasika, ale připravit dobrou polévku lze i z kuřecího masa. Jak uvařit nejlepší kuřecí vývar?