Kromě těstovin či houskového knedlíku chutná tento pokrm velmi dobře také s noky. Ty si můžete buď jednoduše zakoupit, nebo si připravit noky vlastnoruční.
Ingredience:
- 1 slepice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek bílého řeckého jogurtu
- 1 PL olivového oleje
- 3 PL rajčatového pyré
- 3 čajové lžičky sladké papriky
- bobkový list
- nové koření
- sůl, pepř
Postup:
- Očištěnou slepici dejte vařit do hrnce s vodou, bobkovým listem a novým kořením.
- Vařte doměkka.
- V mezidobě si na hlubší pánvi zahřejte olej, ve kterém zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisovaný česnek, rajčatové pyré, sůl a pepř.
- Směs následně zaprašte sladkou paprikou a promíchejte.
- Poté přidejte kuřecí vývar, přidejte směs k varu a vložte noky.
- Vařte, dokud noky nezměknou.
- Na závěr přidejte řecký jogurt.
- Když je slepice uvařená, vyjměte ji z hrnce, odstraňte kůži a maso naporcujte na větší či menší kousky v závislosti na vašich preferencích.
- Maso následně přidejte do pánve s omáčkou.