Maďarský slepičí paprikáš

Maďarský slepičí paprikáš
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • citronová šťáva
  • trochu mouky na případné zahuštění
  • sladká nebo zakysaná smetana

Postup receptu

  1. Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka
  2. Pak ji vyjmeme, z prsou a stehen obereme maso a nakrájíme je na větší kousky
  3. Zbytek obraného masa si necháme s trochou vývaru na polévku
  4. Vývar přecedíme
  5. Zeleninu oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme na nudličky
  6. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, pak ji zasypeme paprikou, kterou necháme zpěnit a přidáme nastrouhanou zeleninu a koření
  7. Podlijeme slepičím vývarem, vložíme kousky masa ze slepice a vše dusíme doměkka
  8. Během dušení doléváme vývar
  9. Jakmile je zelenina měkká, vyjmeme koření, a šťávu podle potřeby trochu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme
  10. Dochutíme citronovou šťávou, případně solí a špetkou chilli koření a omáčku buď zjemníme sladkou smetanou nebo dáváme cca 2 lžíce zakysané smetany na porci při podávání
  11. Příloha: jemné knedlíky, noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.