Chuť drůbežího masa se v tomto receptu skvěle snoubí s lahodnou chutí smetany.
Ingredience:
- 1 slepice, naporcovaná na menší části
- 250 g žampionů
- 1 a 1/2 šálku šlehačky nebo smetany
- 2 stroužky česneku
- 3 PL másla
- 2 PL čerstvé petrželky
- 2 PL hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajové lžičky sušené bazalky
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Kousky slepice posolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce másla a kousky slepice na něm zlehka z obou stran orestujte.
- Následně maso přendejte do zapékací misky a dejte péct na přibližně 30 minut do předehřáté trouby.
- V mezidobě si připravte smetanovou omáčku.
- Do pánve přidejte poslední lžíci másla a orestujte na ní prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, přibližně 5 minut.
- Přidejte mouku a za stálého míchání lehce povařte.
- Poté postupně přidávejte do pánve šlehačku a koření.
- Za stálého míchání přiveďte směs k varu a povařte asi 3-4 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochutnejte a případně dosolte.
Tento pokrm podávejte s rýží, těstovinami či houskovým knedlíkem posypaný čerstvou petrželkou.
Hodí se mikrovlnné trouby k ohřevu jídel? Toto téma jsem zmínili v naší recenzi na téma mikrovlnky. Kromě toho se dozvíte, jak si vhodně vybrat.