Slepičí na smetaně se žampiony

Slepičí na smetaně se žampiony

Chuť drůbežího masa se v tomto receptu skvěle snoubí s lahodnou chutí smetany.

Ingredience:

  • 1 slepice, naporcovaná na menší části
  • 250 g žampionů
  • 1 a 1/2 šálku šlehačky nebo smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 3 PL másla
  • 2 PL čerstvé petrželky
  • 2 PL hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky sušené bazalky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Kousky slepice posolte a opepřete.
  3. Na pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce másla a kousky slepice na něm zlehka z obou stran orestujte.
  4. Následně maso přendejte do zapékací misky a dejte péct na přibližně 30 minut do předehřáté trouby.
  5. V mezidobě si připravte smetanovou omáčku.
  6. Do pánve přidejte poslední lžíci másla a orestujte na ní prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, přibližně 5 minut.
  7. Přidejte mouku a za stálého míchání lehce povařte.
  8. Poté postupně přidávejte do pánve šlehačku a koření.
  9. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a povařte asi 3-4 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  10. Ochutnejte a případně dosolte.

Tento pokrm podávejte s rýží, těstovinami či houskovým knedlíkem posypaný čerstvou petrželkou.

Slepičí kousky se smetanou na žampionech
zdroj: damndelicious.net

Hodí se mikrovlnné trouby k ohřevu jídel? Toto téma jsem zmínili v naší recenzi na téma mikrovlnky. Kromě toho se dozvíte, jak si vhodně vybrat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.