Slepičí paprikáš po maďarsku

Slepičí paprikáš po maďarsku

Velmi oblíbené a chutné jídlo našich blízkých sousedů v originále paprikás csirke, kterému jeho charakteristickou chuť dodává kromě koření i směs zeleniny.

Ingredience:

  • 1 slepice, naporcovaná na menší části
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 maďarská paprika
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku šlehačky
  • 3/4 šálku zakysané smetany
  • 3-4 PL sladké papriky
  • 3 PL hladké mouky
  • 2 PL sádla nebo másla
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci či hlubší pánvi zahřejte sádlo a slepici zlehka opečte ze všech stran.
  2. Následně maso vyjměte a do sádla vložte orestovat nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Poté přidejte prolisovaný česnek a nakrájená rajčata, restujte přibližně 2-3 minuty.
  4. Hrnec odstavte z ohně, vmíchejte sladkou papriku, sůl a pepř.
  5. Následně do hrnce přidejte zpět kousky slepice a přilijte kuřecí vývar.
  6. Přiveďte směs k varu, přiklopte pokličkou a na středním ohni vařte přibližně 40 minut.
  7. Když je slepičí maso měkké, vyjměte ho z hrnce opět ven.
  8. V mezidobě si připravte misku, ve které rozmíchejte zakysanou smetanu a šlehačku.
  9. Tuto směs přidejte do hrnce a za stálého míchání ji několik minut povařte.
  10. Když omáčka zhoustne, přidejte do hrnce zpět kousky slepice, omáčku případně dochuťte solí a pepřem.

Paprikáš se v Maďarsku podává především s nokedli, které připomínají německé spaetzle. Skvěle ale chutná i s jakýmikoli těstovinami či houskovým knedlíkem.

Kousky slepičího masa v paprikové omáčce
zdroj: darlinggourmet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.