Slepičí polévka z papiňáku

Slepičí polévka z papiňáku

Lahodná domácí polévka se slepičím masem jako od babičky. Její chuť je dokreslena domácími krutony, které se k vývaru dokonale hodí.

Co budeme potřebovat

Na pečivo

  1. 3 lžíce másla (rozpuštěného)
  2. Lžička česnekového prášku
  3. Lžička pepře
  4. 300 g francouzské bagety (nakrájené na kostičky)

Na polévku

  1. Cibule (nakrájená na kostičky)
  2. Celer (nakrájený nadrobno)
  3. 3 stroužky česneku (prolisovaný)
  4. Lžička soli
  5. Lžička pepře
  6. 600 ml kuřecího vývaru
  7. 75 g hladké mouky
  8. 75 ml vody
  9. 30 ml bílého vína
  10. 200 g čedaru (nastrouhaného)
  11. 100 g bílého švýcarského sýra (nastrouhaného)
  12. 500 g pečeného kuřete
  13. 500 g měkkého kuřecího salámu

Postup

  1. Troubu si předehřeje man 180 stupňů
  2. Ve velké míse si smícháme rozpuštěné máslo, česnek a pepř
  3. Vhodíme na kostky nakrájenou bagetu a promícháme
  4. Kostičky rozložíme na plech a vložíme je do trouby
  5. Krutony pečeme po dobu 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé
  6. Do papiňáku vložíme prvních 5 přísad do polévky
  7. Ty zalijeme vývarem a na nízkou teplotu je vaříme 2 hodiny, dokud zelenina nezměkne
  8. Zvýšíme teplotu v papiňáku
  9. Smícháme si vodu s moukou, aby vznikla hladká směs
  10. Mouku poté zamícháme do vývaru a vaříme do zhoustnutí 30-40 minut
  11. Přidáme víno
  12. Přidáme sýry a mícháme, dokud se sýry nerozpustí
  13. Poté přidáme kuře a šunku
  14. Polévku necháme prohřát a servírujeme
  15. Polévku zdobíme a podáváme upečenými krutony
Polévka se slepičím masem, zeleninou a nudlemi.
Zdroj: plainchicken.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.