Příprava: 10 minut
Vaření: 110 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1/2 slepice
- 1,5 l vody
- sůl
- cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 dl kyselé smetany nebo mléka
- citronová šťáva
- petrželka
Postup receptu
- Očištěnou slepici dáme do studené vody, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a pomalu vaříme
- Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, před dovařením přidáme do polévky a spolu ještě povaříme
- Když je maso měkké, polévku přecedíme, vmícháme do ní kyselou smetanu, podle chuti citronovou šťávu a na kousky pokrájené maso a sekanou petrželku