Vynikající slepované mrkvové cukroví náplní ze smetanového sýra! Skvěle se hodí nejen na Vánoce, ale i Velikonoce.
INGREDIENCE
- 2 šálky (250 g) hladké mouky
- 1 a ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ lžičky soli
- ½ šálku (113 g) másla, pokojové teploty
- ½ šálku (100 g) třtinového cukru
- ½ šálku (100 g) krystalového cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a ½ šálku (180 g) jemně nastrouhané mrkve
Na polevu:
- 1 šálek (226 g) smetanového sýra, pokojové teploty
- ¼ šálku (56 g) másla, , pokojové teploty
- 1 a ½ šálku (187 g) prosátého moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175 ° C.
- Dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, koření a sůl.
- Dejte stranou.
- V mixéru vybaveným lopatkovým nástavcem ušlehejte máslo a cukry při střední rychlosti, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
- Seškrábněte stěny mísy a poté přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře prošlehejte.
- Vmíchejte vanilku.
- Postupně přidávejte suché ingredience a šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Vmíchejte nastrouhanou mrkev.
- Přeneste těsto do sáčku na zdobení s kulatou špičkou.
- Vymačkejte kulaté části těsta o průměru asi 3 cm na jeden z připravených plechů a rozmístěte je asi 2,5 cm od sebe.
- Případně můžete k přenesení těsta použít naběračku na zmrzlinu, ale sáček je rychlejší a vytváří pěkný kulatý tvar.
- Každou dávku pečte asi 12 minut, nebo dokud nejsou sušenky po okrajích lehce zlaté.
- Přeneste plech na mřížku a nechte sušenky 5 minut vychladnout, poté vyjměte sušenky na mřížku, aby úplně vychladly.
- Opakujte se zbytkem těsta.
- Smetanový sýr a máslo vyšlehejte ve velké míse do hladka.
- Přidejte moučkový cukr a vanilku a šlehejte, dokud nebude směs krémová a bez hrudek.
- Přeneste do sáčku na zdobení opatřeného špičkou.
- Sušenky spojte do dvojic podle velikosti a naplňte je náplní ze smetanového sýra.
- Uchovávejte v lednici a před podáváním je nechte ohřát na pokojovou teplotu.
Přemýšlíte, jak dál můžete využít povidla? Vyzkoušejte našich 10 luxusních receptů na buchty s povidly. Inspirujte se!