Slepované cukroví z mrkve

Slepované cukroví z mrkve

Vynikající slepované mrkvové cukroví náplní ze smetanového sýra! Skvěle se hodí nejen na Vánoce, ale i Velikonoce.

INGREDIENCE

  • 2 šálky (250 g) hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku (113 g) másla, pokojové teploty
  • ½ šálku (100 g) třtinového cukru
  • ½ šálku (100 g) krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a ½ šálku (180 g) jemně nastrouhané mrkve

Na polevu:

  • 1 šálek (226 g) smetanového sýra, pokojové teploty
  • ¼ šálku (56 g) másla, , pokojové teploty
  • 1 a ½ šálku (187 g) prosátého moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 175 ° C.
  • Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  • Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, koření a sůl.
  • Dejte stranou.
  • V mixéru vybaveným lopatkovým nástavcem ušlehejte máslo a cukry při střední rychlosti, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  • Seškrábněte stěny mísy a poté přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře prošlehejte.
  • Vmíchejte vanilku.
  • Postupně přidávejte suché ingredience a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Vmíchejte nastrouhanou mrkev.
  • Přeneste těsto do sáčku na zdobení s kulatou špičkou.
  • Vymačkejte kulaté části těsta o průměru asi 3 cm na jeden z připravených plechů a rozmístěte je asi 2,5 cm od sebe.
  • Případně můžete k přenesení těsta použít naběračku na zmrzlinu, ale sáček je rychlejší a vytváří pěkný kulatý tvar.
  • Každou dávku pečte asi 12 minut, nebo dokud nejsou sušenky po okrajích lehce zlaté.
  • Přeneste plech na mřížku a nechte sušenky 5 minut vychladnout, poté vyjměte sušenky na mřížku, aby úplně vychladly.
  • Opakujte se zbytkem těsta.
  • Smetanový sýr a máslo vyšlehejte ve velké míse do hladka.
  • Přidejte moučkový cukr a vanilku a šlehejte, dokud nebude směs krémová a bez hrudek.
  • Přeneste do sáčku na zdobení opatřeného špičkou.
  • Sušenky spojte do dvojic podle velikosti a naplňte je náplní ze smetanového sýra.
  • Uchovávejte v lednici a před podáváním je nechte ohřát na pokojovou teplotu.
Plněné cukroví z mrkve naskládané na sobě.
www.ifyougiveablondeakitchen.com

Přemýšlíte, jak dál můžete využít povidla? Vyzkoušejte našich 10 luxusních receptů na buchty s povidly. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.