Slepované cukroví ze žloutků

Slepované cukroví ze žloutků
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 20

Jedna z variant na oblíbené linecké cukroví s jedinečným způsobem přípravy!

Ingredience:

  • 3 žloutky
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 g bramborového škrobu
  • 150 g másla
  • 1 sáček vanilinu
  • kůra z jednoho bio citronu
  • marmeláda dle vlastního výběru

Postup:

  1. Nejprve uvařte 3 vejce, po uvaření je oloupejte a vyjměte žloutky.
  2. Žloutky nadrobno rozdrobte a smíchejte s cukrem moukou, máslem, škrobem, vanilínem a kůrou z citronu.
  3. Vypracujte v těsto.
  4. Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do ledničky.
  5. Těsto rozválejte válečkem a vykrajovátky vykrájejte požadované tvary na spodní i vrchní část slepovaného žloutkového cukroví.
  6. Vložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 15 minut dozlatova.
  7. Po upečení nechte žloutkové cukroví na plechu dobře vychladnout.
  8. Poté vychladnutí slepte marmeládou a případně posypejte moučkovým cukrem.
Slepované vánoční pečivo ze žloutků s marmeládou.
zdroj: uttofabrocucina.it

Ochutnejte i další linecké cukroví! S kakaem, ořechy či v dia podobě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.