Jedna z variant na oblíbené linecké cukroví s jedinečným způsobem přípravy!
Ingredience:
- 3 žloutky
- 150 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 100 g bramborového škrobu
- 150 g másla
- 1 sáček vanilinu
- kůra z jednoho bio citronu
- marmeláda dle vlastního výběru
Postup:
- Nejprve uvařte 3 vejce, po uvaření je oloupejte a vyjměte žloutky.
- Žloutky nadrobno rozdrobte a smíchejte s cukrem moukou, máslem, škrobem, vanilínem a kůrou z citronu.
- Vypracujte v těsto.
- Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do ledničky.
- Těsto rozválejte válečkem a vykrajovátky vykrájejte požadované tvary na spodní i vrchní část slepovaného žloutkového cukroví.
- Vložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 15 minut dozlatova.
- Po upečení nechte žloutkové cukroví na plechu dobře vychladnout.
- Poté vychladnutí slepte marmeládou a případně posypejte moučkovým cukrem.
Ochutnejte i další linecké cukroví! S kakaem, ořechy či v dia podobě!