Patříte mezi ty, kteří mají slabost nejen pro kakao, ale také pro čokoládu? V tom případě je tento recept přesně pro vás!
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1 šálek másla
- 3/4 šálku bílého cukru
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 2 vejce
- 1/2 šálku rozpuštěné hořké čokolády
- 2 Pl mléka
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky soli
Náplň
- 3/4 šálku rozpuštěné hořké čokolády
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 100 g tvarohu
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 PL mléka
Postup:
- Do mixéru dejte máslo a oba cukry. Vyšlehejte do podoby krému.
- Přidejte kakaový prášek, rozpuštěnou čokoládu, prášek do pečiva a sůl.
- Míchejte, dokud se vše důkladně nespojí.
- Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte mléko a vanilkový extrakt.
- Na závěr přidejte mouku a vypracujte v těsto.
- Těsto rozdělte na dvě části a každou zvlášť zabalte do potravinové fólie.
- Vložte do ledničky a nechte alespoň hodinu chladit.
- Předehřejte troubu na 170 °C a vyložte dva plechy pečicím papírem.
- Pracovní plochu vysypte moukou a první část těsta rozválejte válečkem na plát o tloušťce přibližně 3 mm.
- Vykrajovátkem vykrájejte požadované tvary a odkládejte na plech.
- Stejným způsobem zpracujte i druhou polovinu těsta, ale použijte vykrajovátka na linecké, s prázdným středem.
- Vánoční cukroví pečte 7-8 minut.
- Zatímco kakaové cukroví chladne, připravte si náplň.
- V míse mixéru smíchejte rozpuštěnou čokoládu, tvaroh, moučkový cukr, vanilkový extrakt a mléko. Mixujte, dokud se náplň nespojí a nedosáhne krémové konzistence.
- Vzniklou náplní poté cukroví slepte.
Nejen kakaový prášek, ale také káva dodá vánočnímu pečivu barvu i chuť. Vykouzlete kávové cukroví, které vám budou všichni závidět!