Slepované lžičkové cukroví s džemem  

Slepované lžičkové cukroví s džemem  

Cukroví, které svým tvarem připomíná známé „ořechy“. Vyzkoušejte i tuto variantu.  

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 šálek másla
  • 1 žloutek
  • 3 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 PL lžíce vanilkového extraktu
  • marmeláda dle vlastního výběru

Postup:

  1. Máslo rozpusťte v malém hrnci na mírném ohni.
  2. Následně ho stáhněte z ohně a dejte ho vychladnout do samostatné misky. Pokud ho nenecháte vychladnout, při přidávání do těsta se vám uvaří žloutek a sušenky se nespojí.
  3. V samostatné míse prosejte mouku a prášek do pečiva.
  4. Do přepuštěného másla přidejte žloutek, cukr a vanilku a prošlehejte.
  5. Přidejte suché přísady do máslové a vaječné směsi a promíchejte, dokud se neudělá drobenka. Pokud je směs příliš mokrá, přidejte po lžících trochu mouky.
  6. Předehřejte si troubu na 160°C a plechy vyložte pečicím papírem.
  7. Pomocí polévkové lžíce nabírejte těsto, uhlaďte a poté vyklopte, podobně jako když nabíráte naběračkou rýži nebo zmrzlinu.
  8. Takto připravené lžičkové cukroví pokládejte na plech.
  9. Pečte 11-15 minut dozlatova. Doba pečení záleží na velikosti cukroví.
  10. Nechte vychladnout a poté k sobě dva kousky vždy slepte pomocí marmelády.
Cukroví vytvořené pomocí lžičky a slepované džemem.
zdroj: puravidamoms.com

Nechcete o vánočních svátcích příliš přibrat na váze? Jedním z řešení může být naše cukroví bez cukru!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.