Slepované perníčky s povidly

Slepované perníčky s povidly
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 40

Vyzkoušejte tento recept na medové perníčky slepené povidly. Namísto povidel můžete použít jakýkoliv krém, marmeládu nebo třeba čokoládu.

Ingredience

  • 120g másla
  • 100g melasy
  • 100g medu
  • 75g třtinového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce mléka
  • 450g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 2 lžíce perníkového koření
  • povidla či marmeláda

Postup

  • Smíchejte všechny suché přísady (kromě cukru) a dejte stranou.
  • Máslo, melasu, med a cukr zahřejte v hrnci na středním ohni. Jakmile je máslo rozpuštěné, vypněte oheň a nechte 10 minut odpočinout.
  • Poté do směsi přidejte žloutky, vanilkový extrakt a mléko.
  • Suché přísady smíchejte s máslovou směsí a důkladně smíchejte.
  • Rukama vypracujte těsto a rozdělte na dvě části. Každou z nich zabalte do potravinářské fólie a dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Z těsta vyválejte tenký plát a pomocí vykrajovátek vykrájejte jakékoliv tvary. Avšak aby vám vyšel počet na slepování.
  • Vykrájené tvary dejte na plech s pečícím papírem a pečte 8-10 minut.
  • Hotové perníčky nechte vychladnout a poté slepujte přiměřenou vrstvou povidel či jinou libovolnou náplní.
Vánoční perníčky s povidly uvnitř.
Zdroj: bakedambrosia.com

I vegani mají právo na vánoční mlsání! Proto tu pro ně máme ty nejlepší recepty na veganské cukroví, které nerozeznáte od tradičního.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.