Příprava: 35 minut
Vaření: 12 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 47 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 15 dkg cukru
- 15 dkg mletých vlašských ořechů
- 7 dkg másla
- 3 bílky
- špetka soli
- 5 dkg hladké mouky
- 20 dkg mléčné čokoládové polevy
- asi 50 půlek vlašských ořechů
Postup receptu
- Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, přimícháme cukr
- Mouku smícháme s ořechy, postupně přidáváme sníh a změklé máslo
- Těsto naplníme do zdobičky nebo cukrářského sáčku s kulatým koncem a na plech stříkáme kolečka o průměru 2 cm
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 10–12 minut
- Necháme zcela vychladnout
- Čokoládovou polevu rozpustíme, polovinu koleček jí potřeme a slepujeme
- Zbylou polevou potíráme vrchní kolečko a přilepíme vždy polovinu vlašského ořechu
- Po zaschnutí jemně pocukrujeme moučkovým cukrem