Klasické cukroví, které je skvělé především s čajem a kávou. Zachutná vám natolik, že ho budete chtít konzumovat nejen o Vánocích.
Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 220 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 4 balíčky vanilkového pudinku
- 1 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- marmeláda dle vlastního výběru na slepení
- 100 g čokolády na vaření
Postup:
- Předehřejte troubu na 170°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Do mísy dejte prosetou mouku, moučkový cukr, vanilkový pudink a prášek do pečiva.
- Přidejte vejce a máslo.
- Ručně nebo s pomocí kuchyňského robotu vypracujte do podoby těsta.
- Pomocí strojku a vhodného nástavce vytvořte podlouhlé tvary cukroví.
- Pečte přibližně 8-10 minut dorůžova.
- Nechte vychladnout a poté jednotlivé tvary slepte marmeládou.
- Rozpusťte čokoládu na vaření a jednotlivé konce cukroví do ní namočte.
Toto strojkové cukroví můžete slepit například některou z vlastnoručně připravených marmelád.