Slepované strojkové cukroví

Slepované strojkové cukroví

Klasické cukroví, které je skvělé především s čajem a kávou. Zachutná vám natolik, že ho budete chtít konzumovat nejen o Vánocích.

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 220 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 balíčky vanilkového pudinku
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • marmeláda dle vlastního výběru na slepení
  • 100 g čokolády na vaření

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170°C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Do mísy dejte prosetou mouku, moučkový cukr, vanilkový pudink a prášek do pečiva.
  3. Přidejte vejce a máslo.
  4. Ručně nebo s pomocí kuchyňského robotu vypracujte do podoby těsta.
  5. Pomocí strojku a vhodného nástavce vytvořte podlouhlé tvary cukroví.
  6. Pečte přibližně 8-10 minut dorůžova.
  7. Nechte vychladnout a poté jednotlivé tvary slepte marmeládou.
  8. Rozpusťte čokoládu na vaření a jednotlivé konce cukroví do ní namočte.
Cukroví ze strojku slepované marmeládou a namočené do čokolády.
zdroj: najrecept.sk

Toto strojkové cukroví můžete slepit například některou z vlastnoručně připravených marmelád.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.