Slovenská kulajda

Slovenská kulajda

A nakonec musíme zmínit s variantu našich sousedů.

INGREDIENCE:

  • 300 g čerstvých hub
  • 4 brambory
  • 500 ml zakysané smetany
  • 4 vejce
  • 1 a ½ lžíce hladké mouky
  • sůl 
  • pepř
  • mletý kmín
  • kopr
  • ocet

POSTUP:

  • Houby si očistěte a nakrájejte na plátky. 
  • Obrambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. 
  • Obojí dejte vařit do studené vody spolu s kmínem, solí a pepřem a vařte do měkka. 
  • Zakysanou smetanu si smíchejte s moukou, a přimíchejte do polévky. 
  • Míchejte opravdu důkladně, aby se polévka nesrazila. 
  • Přidejte najemno nasekaný kopr. 
  • Nechte vařit ještě 10 minut. 
  • Mezitím si připravte ztracená vejce. 
  • Nejlepší je každé vejce zvlášť ponořit do misky s trochou octa, vejce se tak obalí a drží pohromadě.
  • Vejce pak dávejte do horké osolené vody, ve které vytvoříte pomocí naběračky vodní vír.
  • Pokud chcete vejce na hniličko, vařte 5 minut. K úplnému provaření žloutků nechte vařit 7 minut. 
Slovenská kulajda se ztraceným vejcem.
modernfamilycook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.