Vánoční kyselica je v některých rodinách tradiční. A co u vás? Také ji vaříte?
INGREDIENCE:
- 500 g kysaného zelí
- 2 klobásy
- 1 cibule
- hladká mouka
- olej
- 500-750 ml vody
- sůl
- pepř
- vegeta
- paprika
- sušené houby
- 250 ml vody nebo vývaru
POSTUP:
- Kysané zelí si zceďte.
- Dejte si vařit asi 500-700 ml vody podle toho, jak moc chcete mít polévku hustou.
- Až začne voda vřít, přidejte zelí.
- Mezitím si namočte houby do studené vody a nechte je nabobtnat.
- Pak je můžete procedit a přidat do polévky.
- Následně přidejte i celé klobásy.
- Na pánvi si připravte zásmažku.
- Cibuli si osmažte dozlatova, zasypte trochou mouky, okořeňte a podlijte vývarem nebo vodou.
- Důkladně promíchejte, přiveďte k varu.
- Zásmažku pak dejte do polévky a promíchejte.
- Vařte ještě 10 minut.
- Nakonec vyndejte klobásy a nakrájejte na kolečka.