Slovenské halušky se zelím a uzeným masem

Slovenské halušky se zelím a uzeným masem

Halušky patří mezi tradiční slovenské jídlo s nezaměnitelnou chutí. Vyzkoušejte tuto variantu se zelím a uzeným masem. Budete se oblizovat!

Ingredience

  • 3 brambory
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 200 g kysaného zelí
  • 200 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • sůl a pepř dle chuti
  • kmín dle chuti
  • 1 lžíce oleje

Postup

  1. Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte.
  2. Vymačkejte z nich veškerou vodu.
  3. K nastrouhaným bramborám přidejte mouku, sůl a vejce.
  4. Vypracujte těsto.
  5. V hrnci přiveďte vodu k varu.
  6. Těsto vložte do síta na halušky a protlačte do vroucí vody noky.
  7. Vařte cca 8 minut, pokud samy nevyplavou na povrch.
  8. Uvařené halušky sceďte a nechte je v míse.
  9. Na pánvi si na oleji dozlatova osmahněte najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené uzené maso.
  10. K masu a cibuli přidejte kysané zelí, kmín, sůl, pepř a vše společně ještě chvíli opékejte.
  11. Halušky servírujte promíchané se zelím a uzeným.
  12. Ozdobte jarní cibulkou nebo pažitkou.
Noky s kysaným zelím a uzeným, servírované na talíři.
www.remoska.sk

Vyzkoušejte také naše další recepty na luxusní knedlíky z brambor. Užijte si různé náplně!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.