Slovenské plněné papriky s rajskou 

Slovenské plněné papriky s rajskou 

V čem se tyto papriky liší od těch českých? 

Slovenské papriky se nepečou, ale dusí se v rajčatové omáčce, která zachovává jejich šťavnatost.

Ingredience

Papriky:

  • 200 g rýže (1 šálek)
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 malá cibule
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1 vejce
  • 8 podlouhlých paprik 

Rajčatová omáčka:

  • 2 polévkové lžíce sádla (můžete zvolit i jiný tuk)
  • 4 polévkové lžíce mouky (u bezlepkové alternativy můžete použít kukuřičný škrob)
  • 500 g rajčatového pyré (2 šálky)
  • 1 bobkový list
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 čajové lžičky vegety

Postup

  • Dejte vařit rýži. 
  • Než bude rýže hotová a trochu zchladne, nakrájejte cibuli nadrobno a vmíchejte ji do mletého masa. Přidejte sůl, pepř, majoránku a vejce. 
  • Do masové směsi přidejte vychlazenou rýži a promíchejte. 
  • Touto masovou směsí naplňte očištěné papriky. Ze zbylé směsi můžete vytvořit masové koule. 
  • Když jsou papriky hotové, připravte si rajčatovou omáčku. 
  • Do hrnce dejte tuk a posypte jej moukou. Jakmile mouka začne zlátnout, přidejte rajčatový protlak, sůl a bobkový list. Přisypte také vegetu. 
  • Do takto připravené omáčky vložte papriky. Můžete je omáčkou také polít po povrchu. Přiklopte víkem a, na mírném ohni, duste 40 minut. 
  • Papriky s omáčkou občas promíchejte, aby se vám nepřichytily ke dnu. 
  • Papriky podávejte jen tak, nebo s pečivem, těstovinami či knedlíkem. 

Slovenské papriky s masem a rajskou omáčkou.
zdroj: almostbananas.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.