Slovenské zelí s bramborovými noky

Slovenské zelí s bramborovými noky

Stejně jako jsou populární makaróny se sýrem, tak mají své fanoušky halušky. Jsou rychlé, chutné a perfektně zasytí na dlouhou dobu. Tahle verze je totiž z brambor.

Ingredience:

Halušky:

  • 2 velké brambory
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku mléka

Na zelí:

  • 1/2 hrnku másla
  • 1 hlávka zelí
  • 1 cibule
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  • Brambory nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme přebytečnou tekutinu a dáme do misky.
  • Přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl, vejce a mléko.
  • Vypracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na šest částí.
  • Každý díl těsta vyválíme na dlouhý tenký váleček, který nasekáme na tenké kousky nebo vytvarujeme knedlíčky.
  • Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpustíme máslo při nízké teplotě.
  • Poté teplotu zvýšíme na střední stupeň a vhodíme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli s nakrájeným zelím.
  • Dochutíme solí i pepřem a necháme restovat zhruba 10 až 15 minut za častého míchání.
  • Jakmile je hotovo, odstraníme z plotny a dáme místo toho vařit velký hrnec vody, kterou osolíme.
  • Přivedeme k varu, následně do vroucí vody naházíme připravené knedlíčky.
  • Vaříme asi 3 minuty, přičemž ve chvíli, kdy plavou noky na hladině, necháme je vařit ještě 1 minutu.
  • Vyndáme je z vody pomocí cedníku či děrované lžíce.
  • Smícháme knedlíčky s restovaným zelím a můžeme servírovat. Někdo si k tomu dokonce dává i hořčici.
Halušky se zelím a cibulí.
Zdroj: https://www.keyingredient.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.