Klasický smažák

Klasický smažák
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Klasika, kterou prostě musíte umět uvařit. Navíc se nestane, aby vám při smažení vytekl.

Ingredience

  • 2 plátky sýra (eidam) – 30% tuku v sušině
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka na obalení
  • řepkový olej na smažení

Postup

  • Do tří misek dáme postupně hladkou mouku, rozšlehané vejce a strouhanku.
  • Sýr obalíme nejprve v mouce, poté ve vejci a na závěr ve strouhance.
  • Rozpálíme pánev s olejem.
  • Sýr rychle osmažíme z obou stran dozlatova.
  • Podáváme s přílohou dle vaší chuti.
Obalovaný sýr eidam ve strouhance.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Jako přílohu můžete vyzkoušet například jeden z našich receptů na bramborové placky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.