Smažená hlíva ústřičná

Smažená hlíva ústřičná

Skvělá veganská alternativa ke smaženému kuřeti! Jedná se o super křupavou pochoutku, která je neuvěřitelně snadná na přípravu.

Ingredience

  • 150 g hlívy ústřičné
  • 1 a ½ hrnku hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky mleté ​​papriky
  • 1 a ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 a ½ lžičky sušené cibule
  • 1 lžička kurkumy
  • ¼ lžičky kajenského pepře (přidejte více nebo méně podle toho, jak pikantní máte rádi)
  • 1 lžička soli
  • trocha pepře
  • olej na smažení

Možnosti dipu:

  • smíchejte stejné množství majonézy s bbq omáčkou a špetkou jablečného octa,
  • sriracha

Postup

  • Hlívu ústřičnou otřete vlhkou papírovou utěrkou, abyste ji zbavili nečistot.
  • Do velké mísy přidejte mouku a všechno koření.
  • Smíchejte dohromady.
  • Do druhé mísy přidejte ⅓ šálku moučné směsi se ¾ šálky vody.
  • Šlehejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence těsta
  • Ponořte každou hlívu do mokré směsi těsta a poté do směsi mouky.
  • Každou hlívu obalte znovu v mokré směsi těsta a poté znovu v moučné směsi, ujistěte se, že jsou houby zcela obaleny moukou.
  • V hrnci rozpalte olej na vysokou teplotu a do něj opatrně po dávkách vkládejte houby.
  • Nepřeplňujte hrnec, můžete smažit několik hlív najednou v závislosti na tom, jak velký je váš hrnec.
  • Nechte je pár minut smažit ze všech stran dozlatova
  • Vyjměte a položte na papírové ubrousky, abyste odstranili přebytečný olej, a poté položte na chladicí mřížku, aby zůstaly křupavé, dokud nebude hotový zbytek.
  • Užijte si smaženou hlívu s vaší oblíbenou omáčkou!
Obalované kusy hlívy servírované na talíři s vedle položenými mističkami s dipem
www.cookingwithayeh.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na vynikající rizoto s houbami. Voňavé a lahodné jídlo za pár korun!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.