Skvělá veganská alternativa ke smaženému kuřeti! Jedná se o super křupavou pochoutku, která je neuvěřitelně snadná na přípravu.
Ingredience
- 150 g hlívy ústřičné
- 1 a ½ hrnku hladké mouky
- 1 a ½ lžičky mleté papriky
- 1 a ½ lžičky sušeného česneku
- 1 a ½ lžičky sušené cibule
- 1 lžička kurkumy
- ¼ lžičky kajenského pepře (přidejte více nebo méně podle toho, jak pikantní máte rádi)
- 1 lžička soli
- trocha pepře
- olej na smažení
Možnosti dipu:
- smíchejte stejné množství majonézy s bbq omáčkou a špetkou jablečného octa,
- sriracha
Postup
- Hlívu ústřičnou otřete vlhkou papírovou utěrkou, abyste ji zbavili nečistot.
- Do velké mísy přidejte mouku a všechno koření.
- Smíchejte dohromady.
- Do druhé mísy přidejte ⅓ šálku moučné směsi se ¾ šálky vody.
- Šlehejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence těsta
- Ponořte každou hlívu do mokré směsi těsta a poté do směsi mouky.
- Každou hlívu obalte znovu v mokré směsi těsta a poté znovu v moučné směsi, ujistěte se, že jsou houby zcela obaleny moukou.
- V hrnci rozpalte olej na vysokou teplotu a do něj opatrně po dávkách vkládejte houby.
- Nepřeplňujte hrnec, můžete smažit několik hlív najednou v závislosti na tom, jak velký je váš hrnec.
- Nechte je pár minut smažit ze všech stran dozlatova
- Vyjměte a položte na papírové ubrousky, abyste odstranili přebytečný olej, a poté položte na chladicí mřížku, aby zůstaly křupavé, dokud nebude hotový zbytek.
- Užijte si smaženou hlívu s vaší oblíbenou omáčkou!
Vyzkoušejte i naše další recepty na vynikající rizoto s houbami. Voňavé a lahodné jídlo za pár korun!