Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg vepřových jater
- 1 hrnek kysaného mléka
- 3 lžíce strouhanky
- cca 5 dkg slaniny
- 1 cibule
- 2 drcené bobkové listy
- 2 drcené hřebíčky
- 2 drcené kuličky nového koření
- pepř
- sůl
- tuk na smažení.
Postup receptu
- Játra vložíme na hodinu do kysaného mléka (můžeme vynechat)
- Pak je osušíme, protkneme na nudličky pokrájenou slaninou a nakrájíme na plátky
- Potřeme je směsí mletého pepře, nového koření, hřebíčku, bobkového listu, nastrouhané cibule a v chladničce necháme hodinu uležet
- Zatím nesolíme
- Pak plátky obalíme ve strouhance a po obou stranách usmažíme v horkém oleji
- Teprve teď usmažená játra osolíme
- Ihned podáváme s brambory a zeleninovým salátem