Játra mají zcela charakteristickou chuť a jejich příprava musí být rychlá, aby zůstala měkká. V kombinaci s cibulí je to jeden z nejpopulárnějších způsobů, jak je konzumovat, tedy ve smažené podobě. No, a pokud milujete cibuli, inspirujte se v našem dalším článku a vyzkoušejte ty nejlepší cibulové recepty.
Ingredience:
- 600 g kuřecích jater
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 velká cibule
- 1/2 hrnku olivového oleje
- Sůl
- Mletý černý pepř
Postup:
- Játra důkladně očistíme a propláchneme, ideálně pod tekoucí vodou.
- Rozpůlíme, bavíme blány uprostřed a znovu opláchneme.
- Necháme okapat a zatím odložíme stranou.
- Mezitím si oloupeme cibuli, přepůlíme a nakrájíme na plátky.
- Do pánve nalijeme olej, přidáme cibuli a restujeme na středním ohni, až dokud nezíská zlatavý nádech.
- Občas zamícháme, aby se cibule nepřipalovala.
- Pánev odstavíme a pomocí děrované lžíce vyjmeme všechnu cibuli do misky.
- Připravíme si misku, nasypeme do ní hladkou mouku, přihodíme játra a promícháme, aby se mouka dostala všude.
- Vrátíme na plotnu pánev s olejem a na středním ohni zahřejeme.
- Obalená játra vyjmeme z misky, oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do pánve.
- Restujeme na středním ohni zhruba 2 – 3 minuty z každé strany.
- Hotová játra osolíme, opepříme, promícháme s cibulí a ihned servírujeme.
- Skvělá jsou s chlebem, ale také s bramborovou kaší.
Tip: Prodloužení trvanlivosti paštiky je možné, když vršek zalijeme rozpuštěným sádlem. Vždy když odebereme kousek paštiky, znovu zalijeme sádlem, aby se otvor zacelil a paštika se nekazila.