Smažená kuřecí játra na cibulce

Smažená kuřecí játra na cibulce

Játra mají zcela charakteristickou chuť a jejich příprava musí být rychlá, aby zůstala měkká. V kombinaci s cibulí je to jeden z nejpopulárnějších způsobů, jak je konzumovat, tedy ve smažené podobě. No, a pokud milujete cibuli, inspirujte se v našem dalším článku a vyzkoušejte ty nejlepší cibulové recepty.

Ingredience:

  • 600 g kuřecích jater
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 velká cibule
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • Sůl
  • Mletý černý pepř

Postup:

  • Játra důkladně očistíme a propláchneme, ideálně pod tekoucí vodou.
  • Rozpůlíme, bavíme blány uprostřed a znovu opláchneme.
  • Necháme okapat a zatím odložíme stranou.
  • Mezitím si oloupeme cibuli, přepůlíme a nakrájíme na plátky.
  • Do pánve nalijeme olej, přidáme cibuli a restujeme na středním ohni, až dokud nezíská zlatavý nádech.
  • Občas zamícháme, aby se cibule nepřipalovala.
  • Pánev odstavíme a pomocí děrované lžíce vyjmeme všechnu cibuli do misky.
  • Připravíme si misku, nasypeme do ní hladkou mouku, přihodíme játra a promícháme, aby se mouka dostala všude.
  • Vrátíme na plotnu pánev s olejem a na středním ohni zahřejeme.
  • Obalená játra vyjmeme z misky, oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do pánve.
  • Restujeme na středním ohni zhruba 2 – 3 minuty z každé strany.
  • Hotová játra osolíme, opepříme, promícháme s cibulí a ihned servírujeme.
  • Skvělá jsou s chlebem, ale také s bramborovou kaší.
Rychlá játra s karamelizovanou cibulí.
Zdroj: https://letthebakingbegin.com/

Tip: Prodloužení trvanlivosti paštiky je možné, když vršek zalijeme rozpuštěným sádlem. Vždy když odebereme kousek paštiky, znovu zalijeme sádlem, aby se otvor zacelil a paštika se nekazila.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.