Smažená mozzarella

Smažená mozzarella
Příprava: 20 minut Vaření: 2 minut Počet porcí: 2

Smažená mozzarella je jedním z těch předkrmů, které si každý zamiluje! Nedá se odolet té mazlivé luxusní chuti, kterou tento pokrm má. Přesvědčte se sami!

INGREDIENCE

  • 170 g čerstvé mozzarelly, nakrájené na 0,5 – 1 cm medailonky nebo 0,5 cm tyčinky▢
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 velká vejce, lehce rozšlehaná
  • 3 krajíčky bílého chleba, zbavené kůrky, natrhané na kousky
  • 1 šálek panko strouhanky
  • 1/4 šálku čerstvého parmazánu, nastrouhaného
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka čerstvě mletého černého pepře
  • dip k podávání

POSTUP

  • Nalijte dostatek oleje do pánve, aby ho tam bylo na hloubku tak 5 cm.
  • Zahřejte na 175 °C, do horkého oleje vhoďte malý kousek chleba a když zasyčí a začne hnědnout, je olej připravený na smažení.
  • Připravte si strouhankovou směs tak, že do mísy kuchyňského robota vložíte bílý chléb, panko, parmazán, česnek, petrželku, oregano, sůl a pepř a mixujete, dokud se vše dobře nepromíchá a chléb se nestane hrubou strouhankou.
  • Vezměte tři středně velké misky a do jedné dejte mouku, do druhé vejce plus lžíci vody a do zbývající misky připravenou strouhanku.
  • Každý kousek mozzarelly nejprve obalte v mouce, poté ve vaječné lázni (přebytečnou směs setřeste) a poté ve strouhance.
  • Prsty pomozte strouhance přilnout k sýru.
  • Pro extra křupavou smaženou mozzarellu opakujte kroky s vejcem a strouhankou ještě jednou.
  • Do rozpáleného oleje opatrně přidejte obalované kousky sýra a smažte dozlatova, asi 2 až 3 minuty.
  • Dělejte to v dávkách, nepřeplňujte pánev!
  • Nechte okapat na plechu vyloženém papírovou utěrkou.
  • Ihned podávejte s dipem dle výběru.
Kousek smaženého sýra v ruce.
www.howtofeedaloon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.