Smažená mozzarella je jedním z těch předkrmů, které si každý zamiluje! Nedá se odolet té mazlivé luxusní chuti, kterou tento pokrm má. Přesvědčte se sami!
INGREDIENCE
- 170 g čerstvé mozzarelly, nakrájené na 0,5 – 1 cm medailonky nebo 0,5 cm tyčinky▢
- rostlinný olej na smažení
- 1 šálek hladké mouky
- 2 velká vejce, lehce rozšlehaná
- 3 krajíčky bílého chleba, zbavené kůrky, natrhané na kousky
- 1 šálek panko strouhanky
- 1/4 šálku čerstvého parmazánu, nastrouhaného
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1 špetka čerstvě mletého černého pepře
- dip k podávání
POSTUP
- Nalijte dostatek oleje do pánve, aby ho tam bylo na hloubku tak 5 cm.
- Zahřejte na 175 °C, do horkého oleje vhoďte malý kousek chleba a když zasyčí a začne hnědnout, je olej připravený na smažení.
- Připravte si strouhankovou směs tak, že do mísy kuchyňského robota vložíte bílý chléb, panko, parmazán, česnek, petrželku, oregano, sůl a pepř a mixujete, dokud se vše dobře nepromíchá a chléb se nestane hrubou strouhankou.
- Vezměte tři středně velké misky a do jedné dejte mouku, do druhé vejce plus lžíci vody a do zbývající misky připravenou strouhanku.
- Každý kousek mozzarelly nejprve obalte v mouce, poté ve vaječné lázni (přebytečnou směs setřeste) a poté ve strouhance.
- Prsty pomozte strouhance přilnout k sýru.
- Pro extra křupavou smaženou mozzarellu opakujte kroky s vejcem a strouhankou ještě jednou.
- Do rozpáleného oleje opatrně přidejte obalované kousky sýra a smažte dozlatova, asi 2 až 3 minuty.
- Dělejte to v dávkách, nepřeplňujte pánev!
- Nechte okapat na plechu vyloženém papírovou utěrkou.
- Ihned podávejte s dipem dle výběru.