Smažená růžičková kapusta na zádíčka

Smažená růžičková kapusta na zádíčka

„Na zádíčka“ značí u téhle techniky dvojí úpravu. Rozpůlené kapustičky se nejprve opečou dozlatova. Pak se otočí na zádíčka, odstaví z přímého plamene a nechají se dojít. Finta spočívá ve využití tepelné setrvačnosti jídla.

INGREDIENCE

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 2 – 3 lžíce kvalitního oblíbeného oleje
  • Sůl a pepř

POSTUP

  1. Kapustičky řádně očistíme a zbavíme všech ovadlých, načernalých lístků.
  2. Následně odřízneme spodek kapustiček a rozpůlíme je.
  3. Rozkrájené kapustičky omyjeme, osušíme a pořádně posolíme.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a stáhneme intenzitu o čtvrtinu.
  5. Následně do pánve rychle klademe růžičky řeznou stranou dolů.
  6. Opékáme zhruba 5 minut a poté je otočíme, přikryjeme poklicí a necháme dojít.
  7. Jakmile budou kapustičky měkké, pořádně je promícháme, osolíme a opepříme.
  8. Důležité je během opékání s kapustičkami nehýbat a vydržet až budou měkké. Výsledkem budou kapustičky z jedné strany dozlatova opečené, měkké, šťavnaté.
 K růžičkové kapustě v této úpravě můžeme připravovat různé omáčky, které chuť kapustiček nádherně doplní. Výborné jsou např. aioli, vinygrette či holandská omáčka. 
Smažená růžičková kapusta na zádíčka
zdroj: prkynko.cuketka.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.