„Na zádíčka“ značí u téhle techniky dvojí úpravu. Rozpůlené kapustičky se nejprve opečou dozlatova. Pak se otočí na zádíčka, odstaví z přímého plamene a nechají se dojít. Finta spočívá ve využití tepelné setrvačnosti jídla.
INGREDIENCE
- 500 g růžičkové kapusty
- 2 – 3 lžíce kvalitního oblíbeného oleje
- Sůl a pepř
POSTUP
- Kapustičky řádně očistíme a zbavíme všech ovadlých, načernalých lístků.
- Následně odřízneme spodek kapustiček a rozpůlíme je.
- Rozkrájené kapustičky omyjeme, osušíme a pořádně posolíme.
- Na pánvi rozpálíme olej a stáhneme intenzitu o čtvrtinu.
- Následně do pánve rychle klademe růžičky řeznou stranou dolů.
- Opékáme zhruba 5 minut a poté je otočíme, přikryjeme poklicí a necháme dojít.
- Jakmile budou kapustičky měkké, pořádně je promícháme, osolíme a opepříme.
- Důležité je během opékání s kapustičkami nehýbat a vydržet až budou měkké. Výsledkem budou kapustičky z jedné strany dozlatova opečené, měkké, šťavnaté.