Tento čínský recept na smaženou rýži je rychlý a snadný na přípravu a tak neodolatelně chutný.
Co budeme potřebovat
- 200 g dlouhozrnné divoké rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 fenykl
- 1 hrst petržele
- olej na smažení
- sůl, pepř
K podávání
- 2 vejce
- olej na smažení
- sůl, pepř
- klíčky řeřichy
Postup
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- Skvěle se hodí i rýže, která vám zbyla z předešlého dne.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Rozpálíme pánev, přidáme olej a cibuli.
- Chvíli restujeme, přidáme česnek a restujeme dosklovata.
- Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
- Fenykl nakrájíme na tenké plátky a společně s mrkví přidáme na pánev.
- Chvíli opékáme a přidáme uvařenou rýži.
- Dochutíme nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem.
- Rozpálíme pánev s olejem a vyklepneme na ni vejce a pozvolna necháme smažit.
- Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
- Smaženou rýži podáváme s osmaženým vejcem a zasypeme klíčky řeřichy.
Rýži s vajíčky si můžete přichystat také na panvičkách Lamart – oblíbených a cenově dostupných. Více v recenzi.