Dnešní uspěchaná doba si žádá i takové recepty, které jsme schopni připravit pod 30 minut. Tomu přesně odpovídá tento recept. Játra s cibulí a česnekem v kombinaci s bílým vínem a smetanou rozdráždí vaše chuťové pohárky.
Ingredience:
- 600 g očištěných kuřecích jater
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 středně velkou cibuli na kostičky
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1/4 hrnku bílého vína
- 1/4 hrnku smetany ke šlehání
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- Sůl podle chuti
- Špetka mletého černého pepře
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli a opékáme asi 5 minut, aby měla zlatohnědou barvu.
- Přidáme česnek a necháme 1 minutu restovat.
- Do pánve dáme kuřecí játra a na středním ohni vaříme cca 7 minut.
- Přilijeme bílé víno, zasypeme tymiánem, paprikou a promícháme.
- Necháme 1 minutu povařit, opepříme a zjemníme smetanou.
- Na mírném ohni přivedeme k varu, osolíme a hned odstavíme.
- Jako příloha jsou skvělé vařené či pečené brambory.
- Kdo chce, může ozdobit čerstvou petrželí, ale není to nutnost.