Smažená směs s bílým vínem na smetaně

Smažená směs s bílým vínem na smetaně

Dnešní uspěchaná doba si žádá i takové recepty, které jsme schopni připravit pod 30 minut. Tomu přesně odpovídá tento recept. Játra s cibulí a česnekem v kombinaci s bílým vínem a smetanou rozdráždí vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 600 g očištěných kuřecích jater
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 středně velkou cibuli na kostičky
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1/4 hrnku bílého vína
  • 1/4 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • Sůl podle chuti
  • Špetka mletého černého pepře

Postup:

  • Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli a opékáme asi 5 minut, aby měla zlatohnědou barvu.
  • Přidáme česnek a necháme 1 minutu restovat.
  • Do pánve dáme kuřecí játra a na středním ohni vaříme cca 7 minut.
  • Přilijeme bílé víno, zasypeme tymiánem, paprikou a promícháme.
  • Necháme 1 minutu povařit, opepříme a zjemníme smetanou.
  • Na mírném ohni přivedeme k varu, osolíme a hned odstavíme.
  • Jako příloha jsou skvělé vařené či pečené brambory.
  • Kdo chce, může ozdobit čerstvou petrželí, ale není to nutnost.
Kuřecí játra v omáčce z bílého vína a smetany.
Zdroj: https://www.munchkintime.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.