Osmažte si filety z tilápie ve směsi mouky a koření a rázem vám vznikne neodolatelná pochoutka, kterou budete chtít znovu a znovu.
INGREDIENCE
- 125 g hladké mouky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička sušeného chilli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 4 filety z tilápie (každý o hmotnosti cca 170 g)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce čerstvých lístků koriandru, na ozdobu
- klínky limetky, k podávání
POSTUP
- Ve velké míse smíchejte mouku, sušený česnek, sušenou cibuli, chilli a kmín.
- Pořádně promíchejte.
- Filety tilapie bohatě osolte a opepřete, poté je ponořte do směsi mouky a setřeste přebytečnou mouku.
- Položte na čistý plech nebo pekáč.
- Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej.
- Přidejte 2 filety a opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, dokud kůrka .
- Opakujte se zbývajícími filety.
- Ihned podávejte s koriandrem a měsíčky limetky.
Možná se vám budou hodit i naše recenze pánví na grilování. Podívejte se na náš rozsáhlý test, kde vám poradíme, podle čeho vybírat.