Smažená tilápie

Smažená tilápie

Osmažte si filety z tilápie ve směsi mouky a koření a rázem vám vznikne neodolatelná pochoutka, kterou budete chtít znovu a znovu.

INGREDIENCE

  • 125 g hladké mouky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžička sušeného chilli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 4 filety z tilápie (každý o hmotnosti cca 170 g)
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce čerstvých lístků koriandru, na ozdobu
  • klínky limetky, k podávání

POSTUP

  • Ve velké míse smíchejte mouku, sušený česnek, sušenou cibuli, chilli a kmín.
  • Pořádně promíchejte.
  • Filety tilapie bohatě osolte a opepřete, poté je ponořte do směsi mouky a setřeste přebytečnou mouku.
  • Položte na čistý plech nebo pekáč.
  • Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej.
  • Přidejte 2 filety a opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, dokud kůrka .
  • Opakujte se zbývajícími filety.
  • Ihned podávejte s koriandrem a měsíčky limetky.
Obalované filety z tilápie s limetkou a čerstvým koriandrem.
www.delish.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze pánví na grilování. Podívejte se na náš rozsáhlý test, kde vám poradíme, podle čeho vybírat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.