Lehce křupavá treska ochucená kari, kurkurou, zázvorem a česnekem je příjemně pikantní a je to skvělý způsob, jak si jednoduše připravit rybu k večeři. Navíc celý proces trvá pouhých 30 minut!
INGREDIENCE
- 400 g filetů z tresky, nakrájených na kousky velikosti sousta
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 6 plátků zázvoru se slupkou
- 1 nasekaná jarní cibulka
- ½ lžičky třtinového cukru
- 1 lžička kari
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 lžíce rýžového vína Shaoxing
- ⅓ šálku avokádového oleje na smažení
Na těstíčko:
- 1 lžíce rýžového vína Shaoxing
- ¼ lžičky soli
- 1 lžička kari
- 1 lžička sušené kurkumy
- 6 lžic kukuřičného škrobu
POSTUP
- Rybu nakrájejte na kousky velikosti sousta.
- Dobře osušte papírovou utěrkou.
- Do velké mísy přidejte rybu spolu s přísadami na těstíčko.
- Dobře promíchejte, dokud nebude každý kousek obalený.
- Připravte si zbytek ingrediencí.
- Do velké nepřilnavé pánve nebo woku na střední teplotě přidejte ⅓ šálku avokádového oleje.
- Opatrně přidejte tresku v těstíčku a opékejte z každé strany do zlatova do křupava, asi 7-8 minut.
- Přemístěte rybu na chladicí rošt.
- Zbylý olej vylijte a do naolejované pánve nastavené na střední teplotu přidejte česnek, zázvor, jarní cibulku, třtinový cukr, sůl, pepř a kari.
- Promíchejte a smažte 20 sekund.
- Přidejte rybu zpět do pánve a přilijte rýžové víno.
- Vše smíchejte dohromady.
- Okamžitě podávejte a užívejte!