Smažená treska v kari těstíčku

Smažená treska v kari těstíčku
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Lehce křupavá treska ochucená kari, kurkurou, zázvorem a česnekem je příjemně pikantní a je to skvělý způsob, jak si jednoduše připravit rybu k večeři. Navíc celý proces trvá pouhých 30 minut!

INGREDIENCE

  • 400 g filetů z tresky, nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 6 plátků zázvoru se slupkou
  • 1 nasekaná jarní cibulka
  • ½ lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička kari
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžíce rýžového vína Shaoxing
  • ⅓ šálku avokádového oleje na smažení

Na těstíčko:

  • 1 lžíce rýžového vína Shaoxing
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička sušené kurkumy
  • 6 lžic kukuřičného škrobu

POSTUP

  • Rybu nakrájejte na kousky velikosti sousta.
  • Dobře osušte papírovou utěrkou.
  • Do velké mísy přidejte rybu spolu s přísadami na těstíčko.
  • Dobře promíchejte, dokud nebude každý kousek obalený.
  • Připravte si zbytek ingrediencí.
  • Do velké nepřilnavé pánve nebo woku na střední teplotě přidejte ⅓ šálku avokádového oleje.
  • Opatrně přidejte tresku v těstíčku a opékejte z každé strany do zlatova do křupava, asi 7-8 minut.
  • Přemístěte rybu na chladicí rošt.
  • Zbylý olej vylijte a do naolejované pánve nastavené na střední teplotu přidejte česnek, zázvor, jarní cibulku, třtinový cukr, sůl, pepř a kari.
  • Promíchejte a smažte 20 sekund.
  • Přidejte rybu zpět do pánve a přilijte rýžové víno.
  • Vše smíchejte dohromady.
  • Okamžitě podávejte a užívejte!
Smažená ryba na talíři.
www.christieathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.