Smažená vepřová játra na česneku

Smažená vepřová játra na česneku

Toužíte po změně? Použijte místo klasické cibule, která se při přípravě tohoto pokrmu používá, česnek. Uvidíte, že jídlo bude stejně chutné!  

Ingredience:

  • 500 g vepřových jater
  • 1 šálek mléka
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vepřová játra omyjte, odstraňte blány a nakrájejte na plátky.
  2. Plátky jater namočte na dobu přibližně 60 minut do mléka.
  3. Játra vyjměte z mléka a zlehka je obalte v mouce.
  4. Takto připravená játra vložte do pánve s rozehřátým olejem a zlehka je z obou stran několik minut restujte.
  5. Přidejte sůl, pepř a prolisovaný česnek a vařte přibližně dalších 5 minut.
  6. Játra v mezidobě pravidelně otáčejte a dávejte pozor, abyste je neuvařili příliš, byla by zbytečně tvrdá.

Smažená játra na česneku chutnají skvěle s hranolky i s bramborovým salátem.

Plátky z vepřových jater připravované na česneku s bramborovým salátem
zdroj: mydeliciousmeals.com

Játra nemusíte pouze smažit. Dají se připravit i na mnoho dalších způsobů. Inspirujte se našimi recepty na kuřecí játra 10krát jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.