Toužíte po změně? Použijte místo klasické cibule, která se při přípravě tohoto pokrmu používá, česnek. Uvidíte, že jídlo bude stejně chutné!
Ingredience:
- 500 g vepřových jater
- 1 šálek mléka
- 3 stroužky česneku
- 1/2 šálku hladké mouky
- olej
- sůl, pepř
Postup:
- Vepřová játra omyjte, odstraňte blány a nakrájejte na plátky.
- Plátky jater namočte na dobu přibližně 60 minut do mléka.
- Játra vyjměte z mléka a zlehka je obalte v mouce.
- Takto připravená játra vložte do pánve s rozehřátým olejem a zlehka je z obou stran několik minut restujte.
- Přidejte sůl, pepř a prolisovaný česnek a vařte přibližně dalších 5 minut.
- Játra v mezidobě pravidelně otáčejte a dávejte pozor, abyste je neuvařili příliš, byla by zbytečně tvrdá.
Smažená játra na česneku chutnají skvěle s hranolky i s bramborovým salátem.
Játra nemusíte pouze smažit. Dají se připravit i na mnoho dalších způsobů. Inspirujte se našimi recepty na kuřecí játra 10krát jinak!