Tento recept je klasikou, která nikdy nevyjde z módy.
Inspirujte se a nechte si chutnat!
Ingredience
- 300 g vepřových jater
- 500 g cibule
- 400–300 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- majoránka
- drcený kmín
- nasekaný česnek
- zelené bylinky
Postup
- Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Na rozpálenou pánev dejte anglickou slaninu (je-li libová, přidejte lžíci oleje) a nechte ji hezky vypéct dozlatova.
- Pár plátků slaniny odložte stranou. Budete je potřebovat na ozdobu.
- Ke slanině přidejte játra, která také opečte a přidejte k nim cibuli.
- Vše promíchejte a restujte, dokud cibule nezačne zlátnout.
- Dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat také majoránku, čerstvé bylinky, drcený kmín nebo česnek.
K pohodlné přípravě jater se skvěle hodí pánev s nepřilnavým povrchem. Prozkoumejte recenze pánví značky Tefal a vyberte si tu pravou.