Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 12 čerstvých květenství bezu černého
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- 1 lžička oleje
- sůl
- tuk na smažení.
Postup receptu
- Z čerstvě rozkvetlých květů bezu černého odstraníme silné stopky, květy opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je dobře okapat
- Mouku promícháme s trochou soli, přidáme mléko, vejce, olej a těstíčko dobře prošleháme
- Příiš husté zředíme ještě trochou mléka
- V těstíčku namáčíme květy a smažíme je v horkém tuku dorůžova
- Obměna: pro úpravu nasladko těstíčko méně osolíme a osmažené květy posypeme moučkovým cukrem promíchaným se skořicí