Smažené brambůrky z lilku

Smažené brambůrky z lilku
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Ke smažení lilků použijte pouze mouku, díky které budou lilky příjemně křupavé a nebudou nasávat příliš mnoho oleje.

Ingredience

  • 2 lilky
  • hladká mouka
  • olej na smažení
  • sůl

Postup

  • Lilky omyjte a nakrájejte na 2 mm silné plátky.
  • Plátky lilku obalte z obou stran v hladké mouce.
  • Na pánvi zahřejte olej, když je olej rozpálený, ponořte do něj několik plátků lilku najednou.
  • Jakmile jsou zlatavě hnědé, otočte je.
  • Nechte je zhnědnout i z druhé strany a poté je vyjměte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.
  • Podle chuti osolte.

Takto osmažený lilek můžete podávat ještě teplý nebo i studený.

Lilkové brambůrky.
zdroj: tavolartegusto.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.