Smažené čínské nudle s kuřecím masem

Smažené čínské nudle s kuřecím masem

Tento recept je lahodnou kombinací křupavých nudlí s jemnými kuřecími prsy. Jelikož je maso obalené vaječným bílkem a kukuřičnou moukou, tak zůstane stále jemné a nevysuší se.

Ingredience

  • 200g nakrájených kuřecích prsou
  • 1 vaječný bílek
  • 2 PL ústřicové omáčky
  • 1 PL sójové omáčky
  • 3 PL rostlinného oleje na smažení
  • 175g fazolových klíčků
  • 2 PL červeného vína
  • 300ml kuřecího vývaru (nebo použijte bujón)
  • 1 PL kukuřičné mouky rozmíchané v 1/2 PL vody
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 3 ks nakrájené jarní cibulky na ozdobu
  • 1 balení vaječných čínských nudlí

Postup

  • V misce smíchejte vaječný bílek s kukuřičnou moukou, solí a pepřem.
  • Kuřecí kousky v kukuřičné směsi obalte a nechte alespoň 20 minut v ledničce.
  • Uvařte si nudle dle pokynů na balení v osolené vodě.
  • Na pánvi rozpalte olej a na něj rozprostřete uvařené a sceděné nudle.
  • Snižte teplotu ohně a nudle nechte zhnědnout (asi 5-8 minut smažte).
  • Když jsou nudle hnědé, pomalu je otočte a osmažte i druhou stranu (v případě potřeby přidejte více oleje).
  • Poté co jsou nudle hotové z obou stran, dejte je stranou.
  • Na pánvi nechte rozpálit zbylý olej a po jeho rozpálení pánev sejměte z ohně.
  • Na rozpálený olej ihned dejte kousky kuřete a nechte je zbělat (asi 2 minuty)
  • Na čistou rozpálenou pánev dejte fazolové klíčky, víno, sójovou a ústřicovou omáčku, kuřecí vývar, sůl a pepř.
  • Směs přiveďte k varu a přidejte zbylou směs kukuřičné mouky.
  • Poté přidáte osmahlé kuře a chvíli míchejte.
  • Nudle podáváte polité směsí a ozdobené jarní cibulkou.
Nudle posypané jarní cibulkou
Zdroj: masalaherb.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.