Tento recept je lahodnou kombinací křupavých nudlí s jemnými kuřecími prsy. Jelikož je maso obalené vaječným bílkem a kukuřičnou moukou, tak zůstane stále jemné a nevysuší se.
Ingredience
- 200g nakrájených kuřecích prsou
- 1 vaječný bílek
- 2 PL ústřicové omáčky
- 1 PL sójové omáčky
- 3 PL rostlinného oleje na smažení
- 175g fazolových klíčků
- 2 PL červeného vína
- 300ml kuřecího vývaru (nebo použijte bujón)
- 1 PL kukuřičné mouky rozmíchané v 1/2 PL vody
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 3 ks nakrájené jarní cibulky na ozdobu
- 1 balení vaječných čínských nudlí
Postup
- V misce smíchejte vaječný bílek s kukuřičnou moukou, solí a pepřem.
- Kuřecí kousky v kukuřičné směsi obalte a nechte alespoň 20 minut v ledničce.
- Uvařte si nudle dle pokynů na balení v osolené vodě.
- Na pánvi rozpalte olej a na něj rozprostřete uvařené a sceděné nudle.
- Snižte teplotu ohně a nudle nechte zhnědnout (asi 5-8 minut smažte).
- Když jsou nudle hnědé, pomalu je otočte a osmažte i druhou stranu (v případě potřeby přidejte více oleje).
- Poté co jsou nudle hotové z obou stran, dejte je stranou.
- Na pánvi nechte rozpálit zbylý olej a po jeho rozpálení pánev sejměte z ohně.
- Na rozpálený olej ihned dejte kousky kuřete a nechte je zbělat (asi 2 minuty)
- Na čistou rozpálenou pánev dejte fazolové klíčky, víno, sójovou a ústřicovou omáčku, kuřecí vývar, sůl a pepř.
- Směs přiveďte k varu a přidejte zbylou směs kukuřičné mouky.
- Poté přidáte osmahlé kuře a chvíli míchejte.
- Nudle podáváte polité směsí a ozdobené jarní cibulkou.