Smažené cuketové kuličky

Smažené cuketové kuličky
Příprava: 45 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Kombinace cukety a brambor zaručí nejen skvělou chuť, ale také potřebnou konzistenci pro tvorbu kuliček.

Ingredience

Na zeleninové kuličky (cca 20 kuliček)

  • 300 g brambor
  • 200 g cukety
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 50 g strouhanky
  • pažitka
  • slunečnicový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Brambory ve slupce uvařte doměkka.
  • Zatímco se brambory vaří, omyjte cukety a poté je nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Nastrouhanou cuketu vymačkejte v cedníku pomocí vidličky nebo špachtle, aby pustila vodu.
  • Jakmile jsou brambory uvařené, slijte je, oloupejte a ještě teplé rozmačkejte pomocí šťouchadla.
  • K bramborám přidejte vymačkanou cuketu, sůl a pepř.
  • Zamíchejte a ochuťte pažitkou nastříhanou nůžkami na malé kousky.
  • Směs promíchejte rukama tak, abyste získali homogenní hmotu.
  • Navlhčete si ruce vodou, vezměte malý kousek těsta a vytvarujte z něj kuličku velikosti vlašského ořechu.
  • Vytvarované kuličky následně vložte na 30 minut do chladničky, aby byly pevnější a při smažení si zachovaly svůj tvar.
  • Každou kuličku poté obalte v mouce, namočte do rozšlehaného vejce a nakonec ve strouhance.
  • Na pánvi rozehřejte olej a kuličky v něm osmažte dozlatova, přibližně 3 až 4 minuty.
  • Po osmažení kuličky přendejte na tác vyložený papírovými utěrkami, aby se osušil přebytečný olej.

Tyto zeleninové kuličky je možné péct v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 minut.

Smažené kuličky z cukety a brambor.
zdroj: ricettedalmondo.it

Pokud se rozhodne zeleninové koule podávat jako předkrm, hodí se k nim rozmanité přílohové omáčky. Připravte si třeba svůj vlastní jiný dip!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.