Smažené hranolky z celeru

Smažené hranolky z celeru
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Luxusní smažené celerové hranolky, které připravíte během chvilky. Fajnšmejkři si je mohou na závěr posypat parmazánem pro extra chuť!

Co budete potřebovat

  • 1 kg celeru, oloupaného a nakrájeného na hranolky 5 x 2,5 cm
  • tuk dle výběru
  • sůl a koření dle výběru
  • olej na smažení
  • ¼ šálku parmazánu (volitelně)

Postup

  • Celerové hranolky promíchejte s tukem dle vašeho výběru, skvělý je třeba tuk ze slaniny.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej.
  • Když je olej rozpálený, přidejte opatrně hranolky, ale nepřeplňujte pánev.
  • Smažte dozlatova z jedné strany, asi 2 až 3 minuty.
  • Otočte a pokračujte ve smažení, dokud nebudou hotové, asi 2 až 3 minuty.
  • Vyjměte děrovanou lžící a položte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Dochuťte solí a jakýmkoliv dalším kořením, které máte rádi.
  • Volitelně ozdobte parmazánem.
  • Užijte si to!
Hranolky z celeru v ošatce.
www.heathercooan.com

Máme pro vás také 5 křupavých receptů na nejlepší mexické nachos. Jakou variantu vyzkoušíte jak první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.