Smažené jarní závitky

Smažené jarní závitky

Tyto úžasné čínské jarní závitky plněné zeleninou a mletým masem, usmažené do křupava, jsou oblíbenou pochoutkou, kterou si zvládnete hravě připravit i vy doma!

INGREDIENCE

Na náplň:

  • 1 šálek nakrájených bambusových výhonků
  • 2 lžíce arašídového oleje
  • 170 g mletého vepřového masa
  • 1/3 šálku nakrájené šalotky
  • 1 a 3/4 šálku strouhané mrkve
  • 3 šálky nakrájeného bílého zelí
  • 1/2 šálku nakrájených vodních kaštanů
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Na závitky:

  • těsto na jarní závitky – 15 až 20 plátků
  • 1 vejce, lehce rozšlehané
  • olej na smažení

K servírování:

  • sladká chilli omáčka

POSTUP

  • V hrnci přiveďte k varu několik šálků vody.
  • Přidejte bambusové výhonky a blanšírujte je 1 minutu.
  • Sceďte a propláchněte studenou vodou.
  • Zahřejte 1 lžíci arašídového oleje ve woku na vysokém plameni.
  • Přidejte mleté maso a restujte 2 až 3 minuty.
  • Koncem špachtle nalámejte maso na malé kousky.
  • Přeneste na talíř.
  • Přidejte do woku zbývající lžíci arašídového oleje.
  • Přidejte šalotku a restujte asi 1 minutu.
  • Přidejte mrkev, zelí, bambusové výhonky a vodní kaštany a restujte 2 minuty.
  • Poté vraťte zpět do woku maso a promíchejte.
  • V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou, abyste získali kašičku.
  • Pomocí špachtle dejte zeleninu a maso stranou, abyste vytvořili prostor na dně woku.
  • Do tohoto prostoru nalijte vzniklou kašičku.
  • Kašičku nechte 30 sekund zhoustnout a promíchejte se zbytkem ingrediencí.
  • Přidejte ústřicovou omáčku, sůl, cukr a bílý pepř.
  • Vše promíchejte.
  • Náplň bez přebytečné tekutiny rozetřete na velký plech a nechte 10 minut vychladnout.
  • Připravte si velký plech a také suchou utěrku, kterou závitky zakryjete, aby nevyschly.
  • Vezměte 1 list těsta a položte jej na pult ve tvaru kosočtverce tak, aby jeden roh směřoval k vám.
  • Naberte asi 2 lžíce náplně a položte na těsto.
  • Uchopte spodní roh a začněte rolovat závitek.
  • Zastavte se, až se dostanete do středu listu.
  • Přeložte levou a pravou stranu listu směrem ke středu.
  • Pomocí štětce přetřete horní roh rozšlehaným vejcem.
  • Dokončete zarolování.
  • Závitek položte na plech a přikryjte suchou utěrkou.
  • Opakujte se zbývajícími listy a náplní.
  • Plech vyložte papírovými utěrkami.
  • Naplňte wok asi 5 cm oleje.
  • Zahřívejte olej na středně vysoké teplotě několik minut.
  • Opatrně nechte sklouznout 5 závitků po okraji woku do rozpáleného oleje.
  • Smažte 3 až 4 minuty a v polovině závitky otočte.
  • Jakmile jsou závitky dozlatova, vyjměte je z woku.
  • Osmažte zbylé závitky.
  • Podávejte ihned se sladkou chilli omáčkou.
Čínské jarní závitky plněné zeleninou a mletým masem servírované n miskou omáčky.
www.healthynibblesandbits.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.