Smažené jarní závitky s mletým masem

Smažené jarní závitky s mletým masem

Tyto závitky jsou plněné mletým vepřovým masem a zeleninou, přičemž po jejich usmažení budou velmi křupavé.

Ingredience

  • 1 hrnek nakrájených bambusových výhonků
  • 2 lžíce arašídového oleje
  • 450g mletého vepřového masa
  • 1/2 šalotky, nasekané
  • 2 strouhané mrkve
  • 3 hrnky nakrájeného zelí
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1/2 čajové lžičky mletého pepře
  • Balení rýžového papíru
  • 1 vejce
  • Olej na smažení

Postup

  • V hrnci uvařte bambusové výhonky asi po dobu 1 minuty, poté je sceďte a opláchněte studenou vodou.
  • Ve woku zahřejte 1 lžíci arašídového oleje. Přidejte vepřové maso a restujte 2-3 minuty. Nemusí být úplně uvařené, ale zvenčí by mělo začít bělat.
  • Pomocí špachtle maso rozdrťte na malé kousky a přeneste vedle na talíř.
  • Do woku přidejte zbývající lžíci arašídového oleje. Restujte šalotku asi minutu, přidejte mrkev, zelí, bambusové výhonky a restujte cca 2 minuty. K tomu přidejte zpět vepřové maso a promíchejte.
  • V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu. Pomocí špachtle dejte zeleninu s masem ke straně pánve a do vzniklého prostoru nalijte vodu s kukuřičným škrobem.
  • Před zamíchaním nechte škrob po dobu 30 sekund zahustit a poté smíchejte se směsí, kterou jste měli stranou.
  • Přidejte ústřicovou omáčku, sůl, cukr a pepř. Míchejte, aby se vše řádně spojilo a poté směs rozložte na plech, kde ji necháte po dobu 10 minut vychladnout. (Nezapomeňte vypustit veškerou tekutinu)
  • Rýžový papír namočte v talíři s teplou vodou asi na 10 sekund a poté jej umístěte na rovný povrch.
  • Na rýžový papír dejte asi 2 lžíce náplně do spodní části, přičemž nechejte od okraje asi 3 cm místo.
  • Uchopte spodní roh a začněte rolovat. Zastavte, až se dostanete ke středu, poté přeložte boční strany směrem ke středu. Pokračujte v rolování až dostanete hotový závitek.
  • V pánvi zahřejte olej a smažte závitky 3 až 4 minuty, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu.
  • Dle potřeby závitky osušte papírovými ubrousky a podávejte například se sladkou chilli omáčkou.
Čínské smažené rolky s mletým vepřovým masem a zeleninou.
Zdroj: marionskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.