Tyto závitky jsou plněné mletým vepřovým masem a zeleninou, přičemž po jejich usmažení budou velmi křupavé.
Ingredience
- 1 hrnek nakrájených bambusových výhonků
- 2 lžíce arašídového oleje
- 450g mletého vepřového masa
- 1/2 šalotky, nasekané
- 2 strouhané mrkve
- 3 hrnky nakrájeného zelí
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- 1/2 čajové lžičky mletého pepře
- Balení rýžového papíru
- 1 vejce
- Olej na smažení
Postup
- V hrnci uvařte bambusové výhonky asi po dobu 1 minuty, poté je sceďte a opláchněte studenou vodou.
- Ve woku zahřejte 1 lžíci arašídového oleje. Přidejte vepřové maso a restujte 2-3 minuty. Nemusí být úplně uvařené, ale zvenčí by mělo začít bělat.
- Pomocí špachtle maso rozdrťte na malé kousky a přeneste vedle na talíř.
- Do woku přidejte zbývající lžíci arašídového oleje. Restujte šalotku asi minutu, přidejte mrkev, zelí, bambusové výhonky a restujte cca 2 minuty. K tomu přidejte zpět vepřové maso a promíchejte.
- V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu. Pomocí špachtle dejte zeleninu s masem ke straně pánve a do vzniklého prostoru nalijte vodu s kukuřičným škrobem.
- Před zamíchaním nechte škrob po dobu 30 sekund zahustit a poté smíchejte se směsí, kterou jste měli stranou.
- Přidejte ústřicovou omáčku, sůl, cukr a pepř. Míchejte, aby se vše řádně spojilo a poté směs rozložte na plech, kde ji necháte po dobu 10 minut vychladnout. (Nezapomeňte vypustit veškerou tekutinu)
- Rýžový papír namočte v talíři s teplou vodou asi na 10 sekund a poté jej umístěte na rovný povrch.
- Na rýžový papír dejte asi 2 lžíce náplně do spodní části, přičemž nechejte od okraje asi 3 cm místo.
- Uchopte spodní roh a začněte rolovat. Zastavte, až se dostanete ke středu, poté přeložte boční strany směrem ke středu. Pokračujte v rolování až dostanete hotový závitek.
- V pánvi zahřejte olej a smažte závitky 3 až 4 minuty, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu.
- Dle potřeby závitky osušte papírovými ubrousky a podávejte například se sladkou chilli omáčkou.